Αυτά τα τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια είναι απλά μια χαρά γεύσης και οφθαλμού – Απολαύστε τα!

Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 κόκκινα μήλα
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, για να πασπαλίσουμε τον πάγκο
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεπαγώστε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου αν δεν το έχετε κάνει ακόμα. Θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 20-30 λεπτά
- Ετοιμάστε ένα τηγάνι μισογεμάτο με νερό και το χυμό λεμονιού. Κόψτε τα μήλα στη μέση, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες. Αφήστε τη φλούδα να δώσει το κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλά σας
- Τοποθετήστε τα μήλα σε φέτες στο τηγάνι για να μην αλλάξουν χρώμα
- Σιγοβράζετε τις φέτες μήλου με το νερό. Οι φέτες μήλου πρέπει να ψηθούν τόσο ώστε να λυγίσουν χωρίς να σπάσουν. Αν σπάζουν, πρέπει να τις βράσετε λίγο ακόμα
- Ξετυλίγετε τη σφολιάτα σε καθαρό και ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη τεντώστε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο σχήμα περίπου 30 x 22 εκατ. Κόψτε τη ζύμη σε 6 λωρίδες, η καθεμία περίπου 5 x 22 εκατ.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 º C. Στραγγίζετε τα μήλα
- Τοποθετήστε τις φέτες μήλου πάνω στη ζύμη, επικαλύπτοντας η μία την άλλη, όπως φαίνεται στην εικόνα μου. Βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος (από την πλευρά της φλούδας) των φετών βγαίνει λίγο έξω από τη λωρίδα
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη
- Διπλώστε ρολάροντας το κάτω μέρος της ζύμης (δείτε το σλάιτ με τις φωτό μου) κρατώντας τις φέτες μήλου στη θέση τους. Κλείνουμε την άκρη στο τέλος πιέζοντας με το δάχτυλό μας και τοποθετούμε σε μια κανονική κούπα για μάφιν
- Κάντε το ίδιο και για τα 6 τριαντάφυλλα. Ψήστε 180 º C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν πλήρως
σημειώσεις
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη έχει ψηθεί πλήρως στο εσωτερικό πριν βγάλετε τα τριαντάφυλλα από το φούρνο! Εάν μετά τα πρώτα 30 λεπτά τα μήλα αρχίσουν να καίγονται από πάνω, μετακινήστε το ταψί σε μια χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ολοκληρώστε το ψήσιμο. Τα θέλουμε καραμελωμένα αλλά όχι καμένα