Αυτό το γλυκό θα απογειώσει το γιορτινό σου τραπέζι!

Έρχονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και σύντομα θα αρχίσουν οι προετοιμασίες για τα δυο γιορτινά τραπέζια

To Kaju Katli είναι ένα από αυτά τα γλυκά και είναι εύκολο να το φτιάξεις. Το μόνο “ζόρι”, είναι να βρεις ένα όχι και τόσο συνηθισμένο συστατικό: το βρώσιμο ασήμι! Ωστόσο είναι αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό, προσφέροντας λάμψη και ‘γούρι’ στο γιορτινό τραπέζι!

Θα το βρείτε σε πολλά online καταστήματα, αλλά προσοχή να έχει πιστοποίηση.

Αν θέλετε να κάνετε φέτος τη διαφορά, αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας!

Υλικά

  • 2 κούπες κάσιους καλά αλεσμένα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ghee*
  • φύλλα από βρώσιμο ασήμι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γάλα

*Το ghee είναι βούτυρο λιωμένο. Οι Ινδοί βάζουν το βούτυρο να λιώσει σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην μαυρίσει, κι αφαιρούν σιγά σιγά τον αφρό που δημιουργείται από τις διάφορες ακαθαρσίες (ακόμα και νερό) μέχρι να παραμείνει στο τέλος η καθαρή κρέμα του.

Προετοιμασία

  • Αλέστε τα κάσιους μέχρι να γίνουν μια λεία σκόνη.
  • Στη συνέχεια, προετοιμάστε την πάστα προσθέτοντας λίγο νερό, βεβαιωθείτε ότι η πάστα είναι παχιά.
  • Σε ένα ρηχό τηγάνι σε μεσαία φωτιά προσθέστε λίγο νερό και τη ζάχαρη, και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  • Ανακατεύετε μέχρι να βράσει καλά. Όταν το σιρόπι ζάχαρης είναι έτοιμο, προσθέστε τα αλεσμένα κάσιους και ανακατέψτε καλά.
  • Ανακατέψτε αυτό το μίγμα για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να σφίγγει – προαιρετικά μπορείτε να προσθέστε μια πρέζα σκόνη από κάρδαμο, αυτό θα δώσει ωραία ινδική γεύση σε αυτό το παραδοσιακό πιάτο.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρετε αυτήν την πάστα σε ένα μπολ κι αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
  • Όταν έχει κρυώσει αρκετά, τότε ζυμώστε καλά το μείγμα.
  • Ανοίξτε τη ζύμη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πλάστη). Λιπάνετε μια επιφάνεια με ghee και μεταφέρετε την ζύμη πάνω σε αυτήν
  • Αφού η ζύμη έχει απλωθεί ομοιόμορφα, αλείφετε πάλι με το βούτυρο και στρώνετε τα φύλλα ασημιού (στο εμπόριο κυκλοφορεί και σε νιφάδες).
  • Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και κόψτε τη ζύμη σε μικρά σχήματα διαμαντιού.

Καλές γιορτές σε όλους! ☃

Related Posts