I ❤ kouzina
Image default
Ζαχαροπλαστική

Σοκολατένια τάρτα με καρύδια (τύπου pecan pie)

H pecan pie είναι μια δημοφιλής τάρτα των Αμερικάνων για τη γιορτή των Ευχαριστιών. Κι από αυτή εμπνεύστηκα την σημερινή μας τάρτα και την προσάρμοσα στις δικές μας γιορτινές περιστάσεις και παραδόσεις, με καρύδια και σοκολάτα!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 10+15΄ Μερίδες : 8

Επίσης μπορείτε να την φτιάξετε με δυο τρόπους, είτε με κλασική βάση για τάρτες, είτε με την πιο εύκολη, γρήγορη και λάιτ εκδοχή, όπως την έφτιαξα αυτή τη φορά, με φύλλο σφολιάτας κι έγινε απλά… συ-γκλο-νι-στι-κή!

Πάμε γρήγορα να την φτιάξουμε και να είστε σίγουροι ότι αν την προσφέρετε σε κάποιο από τα Κυριακάτικα ή γιορτινά σας τραπέζια, θα κερδίσετε εντυπώσεις, χρόνο στην προετοιμασία και… πολλά σοκολατένια φιλιά!

Καλή επιτυχία!

Σοκολατένια τάρτα με καρύδια (τύπου pecan pie)

I ❤ kouzina Σοκολατένια τάρτα με καρύδια (τύπου pecan pie) Σοκολατένια τάρτα με καρύδια (τύπου pecan pie) Εκτυπώστε
Μερίδες: 8 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ, καρύδια ολόκληρα
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ½ κούπα κρέμας γάλακτος
  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι ή ταρτιέρα 28 εκατ. και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας
  2. Κόβουμε τα άκρα που περισσεύουν και βουτυρώνουμε καλά από πάνω το φύλλο
  3. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο ομοιόμορφα όλα τα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για δέκα λεπτά
  4. Στο μεταξύ λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο
  5. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πρέζα αλάτι, το μέλι κι ανακατεύουμε πάλι
  7. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  8. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να γίνει το φύλλο
  9. Όταν το φύλλο ροδίσει αρκετά, όχι να μας ψηθεί τελείως, βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει
  10. Ψήνουμε ακόμα 15 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την σερβίρουμε για να σφίξουν τα υλικ

 

Δείτε ακόμα

Total
1
Share