Ρολάκια με ομελέτα, μπέικον και γλυκόξινο λάχανο – Χωρίς γλουτένη

Το «ωραίο» με το σπιτικό Street food, είναι ότι… έχει πολλά ωραία!

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας  10΄ | Χρόνος μαγειρέματος  20΄ | Μερίδες  4 ρολάκια

Σου δίνει αυτή την ευχαρίστηση του «βρόμικου» ενώ στην ουσία δεν είναι, αφού μπορείς να ελέγξεις όλα τα συστατικά από άποψη ποιότητας και λιπαρών.

Γίνεται εύκολα και μπορεί να είναι ένα απλό σνακ, ως και κυρίως πιάτο.

Τρώγεται με τα χέρια, εκεί βρίσκεται και η αρχέγονη απόλαυση, πρέπει να έχει κάποια σάλτσα που θα τρέξει, γι’ αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να λερώσετε χεράκια και… μουστάκια! ?

Χρησιμοποιούμε τορτίγιας, τις Μεξικάνικες πιτούλες που ή τις αγοράζουμε έτοιμες ή τις φτιάχνουμε μόνοι μας. Και το τελευταίο «ωραίο», είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για να τις γεμίσουμε, πλην φυσικά κάποιων παραδοσιακών που συναντάμε σε διάφορες χώρες. Το γέμισμα θέλει φαντασία κι ο καθένας να πειραματιστεί ανάλογα με τα γούστα του. Η σάλτσα ωστόσο είναι απαραίτητη αλλιώς θα βγούνε στεγνές και… δεν θα «γλιστράνε»!

Να λοιπόν μια πρόταση, με καλαμποκένιες τορτίγιας, αυγά, μπέικον και λάχανο σε γλυκόξινη σάλτσα. Τα έχει όλα και συμφέρει!

*σημείωση: Η φωτό είναι ενδεικτική, δεν είναι δική μου, καθώς η συνταγή είναι από το παλιό σάιτ μου που χάθηκε μαζί με την φωτογράφιση.

Υλικά

  • 4 τορτίγιας από καλαμπόκι
  • 6 αυγά
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 3 κ.γ. σόγια σως
  • ηλιέλαιο
  • φύλλα κόλιανδρου (ή μαϊντανό ή δυόσμο)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι περνάμε ελάχιστα τις τορτίγιας να φρεσκαριστούν (αν είναι έτοιμες) – Όχι πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα τυλίγονται
  2. Τις κρατάμε στην άκρη σκεπασμένες με μια πετσέτα
  3. Κόβουμε τις φέτες μπέικον σε κομματάκια και χτυπάμε τα αυγά
  4. Θα μοιράσουμε μπέικον και αυγά σε 4 δόσεις: Βάζουμε ελάχιστο ηλιέλαιο, τηγανίζουμε μπέικον και ρίχνουμε τα αυγά (1/4 κάθε φορά από την ποσότητα)
  5. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε – όχι πολύ γιατί το μπέικον έχει ήδη αλάτι
  6. Αφού φτιάξουμε τις τέσσερις ομελέτες τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη
  7. Στη συνέχεια σε λίγο ηλιέλαιο σοτάρουμε το λάχανο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη ζάχαρη. Μόλις μαραθεί ρίχνουμε το μηλόξυδο και την σόγια σως και μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί το περισσότερο από τα υγρά και να δέσει η σάλτσα
  8. Στο τέλος προσθέτουμε και τα φύλλα κόλιανδρου
  9. Βάζουμε σε κάθε τορτίγια από μια ομελέτα και λίγο από το λάχανο και τυλίγουμε – Μπορείτε να τα στερεώσετε με ένα σπάγκο ή οδοντογλυφίδα για να μην σας ανοίξουν

Καλή απόλαυση!

Related Posts