I ❤ kouzina
Image default
Street foodΚρέαςΜαγειρική

Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας

Αυτές οι μπουκίτσες θα λατρευτούν από μικρούς και μεγάλους – γίνονται πανεύκολα – τέλεια λύση για γρήγορο πιάτο – ιδανικό φαγητό για κάλεσμα, για παιδικό πάρτι και για τσιμπολόγημα βλέποντας ταινία

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας : 10΄
Χρόνος μαγειρέματος : 10΄
Μερίδες : 4

Έτοιμες κοτομπουκίτσες γαλοπούλας / κοτόπουλου, ή σπιτικές; Ποιες μπορούν να συγκριθούν μαζί τους από οικονομία, ποιότητα, νοστιμιά και ασφάλεια;

Η συνταγή γίνεται και με στήθος κοτόπουλου.

Το φιλέτο μπορείτε να το έχετε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, αφού έτσι κι αλλιώς δεν αργεί να ξεπαγώσει, επίσης κόβεται και πιο εύκολα αν κρατάει ακόμα λίγο από την ψύξη του. Δεν χρειάζεται αυγό.

Πάμε να δούμε τα υλικά και πως φτιάχνονται;

Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας

I ❤ kouzina Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 700 γραμμ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι κίτρινο για ζύμωμα
  • 1/3 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια κάσιους τριμμένα στο μούλτι, αλλά όχι πολύ, πριν γίνουν πούδρα. Τα θέλουμε μικρά κομματάκια
  • από 1 πρέζα κάρυ, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο, γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή αν τα θέλετε πιο πικάντικα για μεγάλους)
  • αλάτι
  • μια κούπα φρέσκο γάλα
  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (με λίγο ελαιόλαδο μέσα για να τις κάνει πιο τραγανιστές)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρές μπουκιές
  2. Τις περνάμε από το γάλα καλά (αν έχετε χρόνο μπορείτε να τις αφήσετε και για περίπου μισή ώρα μέσα)
  3. Τις αλατίζουμε καλά
  4. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα δυο αλεύρια, τα κάσιους, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά
  5. Περνάμε τις μπουκίτσες από το μείγμα και τις τηγανίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  6. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, αφού τις  λαδώσουμε με ένα πινέλο με λάδι ή λιωμένο φρέσκο βούτυρο – Πανεύκολο; Έτσι λέω κι εγώ!

σημειώσεις

Σερβίρονται με σπιτικές πατάτες -τσιπς κατά προτίμηση- και σαλάτα σε μικρά κομμάτια, για να συνοδεύει το σνακ και να συμπληρώνει το γεύμα.

Δείτε ακόμα

Total
7
Share