Υπέροχη λιχουδιά με χοιρινή τηγανιά!

Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα παραδοσιακό πιάτο για μεζέ ή κυρίως πιάτο που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 15΄ Μερίδες : 4-6

Ωστόσο μπορεί να γίνει και κοκκινιστή με σάλτα ντομάτας, και να γεμίσει ένα τάκος, να σκεπάσει μια φρυγανιά, πιτούλα ή μια φέτα σπιτικό ψωμί – το ακόμα καλύτερο!

Για την τηγανιά συνήθως χρησιμοποιείται χοιρινό λαιμού, αλλά προτιμώ από σπάλα, για πολλούς λόγους – λιγότερο λίπος, πιο ζουμερό κρέας και λέγεται ότι στο λαιμό συνήθως «πέφτουν» οι ενέσεις με αντιβιώσεις κλπ

Η μόνη διαφορά με την κλασική τηγανιά, είναι να κόψετε το κρέας σε πολύ μικρότερα κομμάτια. Δυο λεπτά υπόθεση όλο κι όλο. Από την άλλη, αυτή η συνταγή δεν θέλει κανένα μαρινάρισμα.

Υλικά

  • 700 γρ. χοιρινό σπάλα ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές ή Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ φέτα σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • μυρωδικά: φρέσκος δυόσμος, ρίγανη και θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • σκόρδο προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα χωρίς όμως να ξεροψηθεί και στεγνώσει
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα ντοματίνια, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄
  3. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό τον πελτέ, τη μουστάρδα, το μέλι και σβήνουμε με αυτό το φαγητό
  4. Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τα μυρωδικά
  5. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 6-7 λεπτά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και το ζουμί γίνει σάλτσα
  6. Σερβίρουμε σε τάκος, ψωμάκια, φρυγανιές ή πιτούλες, βάζοντας από πάνω από το κρέας τη φέτα

Tips: Μπορείτε να “ροδίσετε” πρώτα τα τάκος, τα ψωμάκια, τις φρυγανιές ή τις πιτούλες σε ένα τηγάνι με ελάχιστο φυτικό έλαιο που πρώτα θα το έχετε περάσει σοτάροντας μερικές σκελίδες σκόρδου για να αρωματιστεί. Για συνοδευτικό μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με γιαούρτι, ψιλοκομμένο αγγουράκι, φρέσκο δυόσμο, αλάτι, λάδι και ξύδι.

Related Posts