Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά τα τάκος εκτός από αλμυρά γίνονται και ωραιότατα γλυκάκια!
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 10΄ Μερίδες : 4
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκάκι με τάκος, που θα θυμίζει cheesecake! Εντάξει, πιο εύκολα και γρήγορα δεν γίνεται. Το πιο ζόρικο απ’ όλα είναι ότι… δύσκολα να σταματήσεις στο ένα! 😉
σημείωση: αν δεν υπάρχουν φράουλες, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής, ανανά, ρόδια, ακόμα και ποικιλία, ή βατόμουρα εισαγωγής
Πάμε να τα ετοιμάσουμε;
Υλικά
4 τάκος
350 γρ. τυρί κρέμα, κρύο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
6 φράουλες κομμένες στη μέση
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο και το βούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ροδίζουμε τα τάκος κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να λιώσει ελαφρά η ζάχαρη και να καραμελώσει
- Τα βάζουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ξαναχτυπάμε για να αφρατέψει και σφίξει η κρέμα
- Γεμίζουμε τα τάκος με την κρέμα, βάζουμε από πάνω τις φράουλες και πασπαλίζουμε με κακάο
- Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ και τρώγεται στη στιγμή! Καλή απόλαυση!
Σημειώσεις
αν δεν υπάρχουν φράουλες, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής, ανανά, ακόμα και ποικιλία, ή βατόμουρα εισαγωγής