Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά τα τάκος εκτός από αλμυρά γίνονται και ωραιότατα γλυκάκια!
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 10΄ Μερίδες : 4
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα γλυκάκι με τάκος, που θα θυμίζει cheesecake! Εντάξει, πιο εύκολα και γρήγορα δεν γίνεται. Το πιο ζόρικο απ’ όλα είναι ότι… δύσκολα να σταματήσεις στο ένα! ?
σημείωση: αν δεν υπάρχουν φράουλες, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής, ανανά, ρόδια, ακόμα και ποικιλία, ή βατόμουρα εισαγωγής
Πάμε να τα ετοιμάσουμε;
Υλικά
- 4 τάκος
- 350 γρ. τυρί κρέμα, κρύο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 6 φράουλες κομμένες στη μέση
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο και το βούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ροδίζουμε τα τάκος κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να λιώσει ελαφρά η ζάχαρη και να καραμελώσει
- Τα βάζουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ξαναχτυπάμε για να αφρατέψει και σφίξει η κρέμα
- Γεμίζουμε τα τάκος με την κρέμα, βάζουμε από πάνω τις φράουλες και πασπαλίζουμε με κακάο
- Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ και τρώγεται στη στιγμή! Καλή απόλαυση!
Σημειώσεις
αν δεν υπάρχουν φράουλες, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο εποχής, ανανά, ακόμα και ποικιλία, ή βατόμουρα εισαγωγής