Φτιάξτε μια «μελιτζάνα-σφουγγαρίστρα» κι εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους!

Πώς θα σας φαινόταν να φτιάξετε έναν ωραιότατο μεζέ με μελιτζάνα που εκτός από νοστιμιά, θα κάνει και το τραπέζι σας πιο εντυπωσιακό;

Η «μελιτζάνα-σφουγγαρίστρα», όπως την αποκαλώ, τα έχει και τα συμφέρει.

Με τον τρόπο που είναι κομμένη και τηγανισμένη, μπορεί κανείς να κόβει έτοιμες λωρίδες, και να τις βουτάει σε κάποιο ντιπ ή κόκκινη σάλτα, ή απλή σπιτική κέτσαπ.

Η διαδικασία είναι απλή και θα χρειαστείτε για μια μελιτζάνα ένα αυγό, λίγο αλεύρι και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ακόμα, φυτικό λάδι για τηγάνισμα.

Μελιτζάνα σφουγγαρίστρα

Το «κόλπο» βρίσκεται στο κόψιμο της μελιτζάνας, που πρέπει να είναι σχετικά μεγαλούτσικη σε μέγεθος, ανεξαρτήτου είδους.

ΔΕΝ αφαιρείτε το κοτσάνι της, αλλά κάνετε κάθετες τομές, πρώτα από τη μια μεριά και μετά από την άλλη, ώστε να σχηματιστούν «δάχτυλα» του ενός περίπου εκατοστού πάχους.

Στη συνέχεια βάζετε σε ένα μπολ μπόλικο αλεύρι -αλατισμένο και με λίγο πιπέρι- και βουτάτε τη μελιτζάνα μέσα. Ανοίγετε τα «δαχτυλάκια» της και φροντίζετε να πάει το αλεύρι παντού αναδεύοντας την μέσα στο μπολ.

Χτυπάτε το αυγό και περνάτε τη «σφουγγαρίστρα» σε αυτό, να πάει παντού.

Προσθέτετε στο υπόλοιπο αλεύρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα – περίπου μισή κούπα – και ξαναπερνάτε τη «σφουγγαρίστρα» σας σε αυτό να αλευρωθεί καλά.

Τηγανίζετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί η μελιτζάνα και να ροδίσει η κρούστα – αλλάζετε συνέχεια πλευρές, ώστε να τηγανιστεί καλά παντού.

Την αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια και τη σερβίρετε ιδανικά με Patatas Bravas: Οι πιο τέλειες πατάτες για σνακ ή συνοδευτικό!

Λίγη κέσταπ ή ντιπ γιαουρτιού και… καλή διασκέδαση!

Related Posts