Χοιρινά μπιφτέκια και κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί

Στα μοσχαρίσια μπιφτέκια στη σχάρα, δεν θα ήθελα πολλά πολλά – Το κρέας με ένα σωστό ψήσιμο και αλάτισμα “μιλάει” από μόνο του

Διαβάστε Πως να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό μπέργκερ – Top chef αποκαλύπτει το μυστικό, και θα καταλάβετε.

Αλλά με τον χοιρινό κιμά, το “παιγνίδι” παίζεται διαφορετικά – περισσότερα υλικά, πολλά μυρωδικά και το κρέας πρέπει να ψηθεί καλά!

Αυτό το μείγμα κιμά μπορείτε να το κάνετε και για μπιφτέκια στον φούρνο, αλλά και για κεφτεδάκια, κι έκανα κι από τα δυο γεμιστά με τυρί, ενώ ό,τι μου περίσσεψε από κιμά και τυρί τα ανακάτεψα όλα μαζί, κι έβγαλα κι ένα ακόμα “πειραματικό” μπιφτεκάκι στο τηγάνι ? – καλό έγινε κι αυτό!

Τα μπιφτέκια μπήκαν φούρνο, τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και πάντα μου αρέσει να τα αλευρώνω με “σπυρωτό” αλεύρι, ή το σκληρό ζυμωτό, ή καλαμποκάλευρο. Μην σας πω ότι και με ψιλό σιμιγδάλι το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Βέβαια για να γίνουν γεμιστά, απαιτείται λίγο παραπάνω χρόνος και… υπομονή!

Πάμε στην κουζίνα μου να τα φτιάξουμε;

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 30΄ Μερίδες : 4

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 2 φέτες ψωμί τοστ ολικής
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό (κρόκος + ασπράδι χωριστά)
  • 125 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή καλύτερα 1 κ.γ. σε σκόνη)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτό (ή 1 κ.γ. σε σκόνη)
  • 1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • λίγο ηλιέλαιο για τηγάνι
  • λίγο αλεύρι της αρεσκείας μας αν θέλουμε να κάνουμε και κεφτεδάκια
  • μυρωδικά: μια κούπα με φρέσκο θυμάρι, κόλιανδρο, μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις φέτες ψωμιού και ρίχνουμε το γάλα – αφήνουμε να το πιεί
  2. Προσθέτουμε τον κιμά, όλα τα μπαχαρικά (ή φρέσκο σκόρδο-κρεμμύδι), τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το ασπράδι του αυγού, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  3. Σε ένα άλλο μικρό μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού, τη γραβιέρα και τον κρόκο αυγού και τα ανακατεύουμε
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, κάνουμε λακκούβα και γεμίζουμε με το μείγμα τυριού (το ίδιο και για τους κεφτέδες)
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ που έχουμε βάλει στο πάτο λίγο ηλιέλαιο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25-30 λεπτά
  6. Αν κάνουμε κεφτεδάκια, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο

Καλή απόλαυση!

Related Posts