Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες με μπέικον!

 Κολοκυθοκεφτέδες υπάρχουν πολλοί, αλλά παρότι μοιάζει εύκολη η συνταγή, πολλές φορές δεν πετυχαίνουν και τους λείπει άρωμα και νοστιμιά, λόγω του ότι το κολοκύθι είναι γευστικά χαμηλών τόνων – Σήμερα θα… το “ανεβάσουμε”!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας : 10΄
Χρόνος μαγειρέματος : 20΄
Μερίδες : 4

Το ένα “ανέβασμα” θα γίνει με τα μυρωδικά, που δεν πρέπει να τσιγκουνευτούμε, και το άλλο, βάζοντας λίγο μπέικον που θα του δώσει γεύση καπνιστού. Θα βάλουμε και πάπρικά καπνιστή επίσης.

ΔΕΝ στύβουμε και στραγγίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, την θέλουμε την υγρασία τους, απλά προτείνω να  επιλέξετε τα στρογγυλά κολοκύθια που είναι πιο ψωμωμένα.

Κι όπως είπα, καμιά τσιγκουνιά στα μυρωδικά. Θα σας πω τι έβαλα, αλλά εσείς επιλέξτε τον δικό σας συνδυασμό και μην αρκεστείτε σε ένα μόνο. Ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται από το μυρωδάτο σας κοκτέιλ!

tip: Να έχετε πάντα στο σπίτι τον δικό σας “κήπο” μυρωδικών. Μια απλή ομελέτα ή μακαρονάδα με mix μυρωδικών ή μπαχαρικών, μπορεί να απογειωθεί και να γίνει “σπέσιαλ”! Πέρα, όμως, από τη βελτίωση του γευστικού αποτελέσματος, τα διάφορα βότανα και μυρωδικά μπορούν να αναβαθμίσουν και τη διατροφική αξία του φαγητού, συνεισφέροντας στην πρόσληψη πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με το λεγόμενο «οξειδωτικό στρες», όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου

Επίσης, κάντε τους “πλακουτσωτούς” και όχι μπαλίτσες, ψήνονται ευκολότερα και γρηγορότερα.

Πάμε να τους φτιάξουμε αμέσως!

Υλικά

  • 4 κούπες τριμμένο κολοκυθάκι (2-3 στρογγυλά κολοκύθια)
  • 4 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 3 κλαράκια θυμάρι – τα φύλλα
  • ½ ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
  • 1 μεγάλο αβγό (ή δυο μικρά)
  • 3/4 κούπας καλαμποκάλευρο (ρυθμίστε την ποσότητα ώστε το μείγμα να γίνει χυλός)
  • 3 κ.σ. κορν φλάουερ
  • αλάτι και πιπέρι
  • κόλιανδρο φρέσκο ή θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη σε ένα μπολ
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, όλα τα μυρωδικά, την πάπρικα, το αβγό,, το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά
  3. Προσθέτουμε και τα δυο αλεύρια και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά
  4. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας
  5. Μόλις ζεστάνει το λάδι τους ρίχνουμε έναν έναν τους κεφτέδες μας, τους πλακουτσώνουμε λίγο, και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη
  6. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι
  7. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή θυμάρι

Μπορείτε για σάλτσα να τους συνοδέψετε με γιαούρτι ή σάλτσα γιαουρτιού, ή κέτσαπ ή μαγιονέζα.

Related Posts