Σπέσιαλ σούπα με μπρόκολο, γλυκοπατάτα και κρουτόν ολικής!

Ο χειμώνας απαιτεί ζεστά ροφήματα και σούπες

Δεν θέλει κόπο, αλλά ούτε και πολλά υλικά για να φτιάξεις μια σουπίτσα για να ζεσταθείς. Η παρακάτω συνταγή έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας και κόστους, ωστόσο τον μέγιστο σε νοστιμιά και θρεπτικότητα!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 15΄ Μερίδες : 4

Υλικά

  • 200 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 550 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • ξερό ανθότυρο Κρήτης (ή μυτζήθρα)
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε)
  • αλάτι και πιπέρι

​Εκτέλεση

  1. ​Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους
  2. Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε ανθάκια
  3. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε (σχεδόν) με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και στη συνέχεια λιώνουμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα με ένα πιρούνι ή με μίξερ μπαστούνι, αλλά όχι τελείως σε πουρέ, αφήνοντας και μερικά να «ακούγονται».
  4. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κύβους και τους σοτάρουμε σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει το βούτυρο να κάψει.
  5. ​Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας με τριμμένο ανθότυρο Κρήτης (ή μυτζήθρα, ή ό,τι άλλο τυρί σας αρέσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κρουτόν ολικής. Βγαίνουν 4 καλά πιάτα – από μια φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο.

​Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, ήδη το τυράκι αλατίζει τη σούπα από μόνο του.

​Καλή σας όρεξη!

Related Posts