Σας έμεινε Πασχαλινό αρνί; Μερικές ιδέες τι να το κάνετε!

Εννοείται στις μέρες μας ότι δεν πετάμε τίποτα, και πολλές αξιοποιούμε τα leftovers φτιάχνοντας νέα πιάτα κι όχι απλά ζεσταίνοντας τα! Ειδικά με το υπόλοιπο του Πασχαλινού αρνιού, μπορούμε να φτιάξουμε ολοκαίνουργια αναλόγως την ποσότητα που μας έμεινα και τα άτομα που έχουμε στο τραπέζι μας!

Zero food waste λοιπόν, γιατί η σπατάλη φαγητού είναι «αμαρτία», τόσο για την τσέπη μας, όσο και στη σκέψη ότι κάποιοι στον πλανήτη δεν έχουν τα απαραίτητα, έτσι αξιοποιούμε τα πάντα.

Να, λοιπόν, μερικές ιδέες τι να κάνουμε την επαύριον το ψητό αρνάκι ή κατσικάκι που μας έμεινε από το Πασχαλινό τραπέζι.

Ένα νόστιμο σάντουιτς

Αν έχει μείνει λίγο και πρέπει να φάνε αρκετοί, μπορείτε να φτιάξετε το υπόλοιπο κρέας σας νόστιμα σαντουιτσάκια, είτε με δικό σας σπιτικό ψωμί, είτε έτοιμο.

Φτιάξτε μια σάλτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Ξεκοκαλίστε το κρέας και κάντε φέτες ψαχνού καθαρές από λίπη, και γεμίστε τα σάντουιτς με κρέας, τυρί, λαχανικά και την σάλτσα κρεμμυδιών. Μπορείτε μάλιστα να ενσωματώσετε το κρέας στο τελείωμα του μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέτοντας και μια μικρή δόση μουστάρδας.

Κρεατόπιτα με αρνί ή κατσικάκι από το Πάσχα

Να μια ακόμα ιδέα αν έχετε μπόλικα άτομα να ταΐσετε και όχι πολύ κρέας.

Εδώ ωστόσο θα χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλα υλικά ή τα μισά από τα κάτωθι αν θέλετε λιγότερες μερίδες:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ψημένο αρνί
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 250 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή 1 χοντρό χωριάτικο φύλλο

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά
  4. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του
  5. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τα τυριά και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε
  7. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ταψί ή μεγάλη φόρμα
  8. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και με τις άκρες του φύλλου την κουκουλώνουμε (αν έχουμε χωριάτικο φύλλο αλείφουμε την επιφάνεια με διάλειμμα αυγού)
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να γίνει τραγανή
  10. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Κρέας με κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά

Με λιγότερο κρέας αλλά για αρκετά άτομα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι μια ωραιότατη κοκκινιστή σάλτσα, με μπόλικα μυρωδικά και μέσα να βάλετε το κρεατάκι σας ψιλοκομμένο.

Σερβίρεται τέλεια πάνω σε σπαγγέτι, με μπόλικο τριμμένο τυράκι από πάνω!

Παντρέψτε το κρέας με όσπρια

Μια άλλη ιδέα είναι να παντρέψετε το κρέας που σας έχει απομείνει με μια υπέροχη συνταγή για όσπρια, όπως Μαυρομάτικα κοκκινιστά, ή Ρεβίθια γιαχνί ή μια απλή κλασική φασολάδα!

Για να μην σας πω ότι μπορείτε να φτιάξετε το πιάτο Πικάντικες γαρίδες Garam Masala με κόκκινες φακές, αντικαθιστώντας τις γαρίδες με το κρεατάκι σας!

Related Posts