Πράσινη σαλάτα με βερίκοκα και γλυκόξινη ντρέσινγκ

Mια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με μανούρι, καρύδια και βερίκοκα, κι ένα υπέροχο γλυκόξινο ντρέσινγκ, συνδυασμός φρεσκάδας και πολλή νοστιμιά!

Είναι μια gourmet αλλά πανεύκολη εύκολη σαλάτα που θα λατρέψετε, ειδικά τώρα που τα βερίκοκα είναι στην εποχή τους.

Με λίγο ψωμί ολικής ή φρυγανιές, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες αλλά light γεύμα, που δεν θα σας παχύνει, ούτε θα σας βαρύνει, αλλά θα σας χορτάσει και τονώσει, ώστε να συνεχίσετε με ενέργεια την υπόλοιπη μέρα σας!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 0΄ Μερίδες : 4

Πράσινη σαλάτα με βερίκοκα και γλυκόξινη ντρέσινγκ

I ❤ kouzina Πράσινη σαλάτα με βερίκοκα και γλυκόξινη ντρέσινγκ Πράσινη σαλάτα με βερίκοκα και γλυκόξινη ντρέσινγκ Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
💗 💗 💗

Υλικά

    • 150 γρ. πράσινη κατσαρή σαλάτα
    • 150 γρ. κόκκινη κατσαρή σαλάτα
    • 2-3 αγγουράκια (βιολογικά κατά προτίμηση για να αφήσετε και λίγη από τη φλούδα τους)
    • 8 φρέσκα βερίκοκα
    • 1 πορτοκάλι, το χυμό του
    • ¾ κούπας καρύδια χοντροκομμένα
    • 200 γρ. μανούρι
    • ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. ξίδι λευκό ή μηλόξιδο
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 κ.γ. μέλι
    • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα βερίκοκα
  2. Κόβουμε τις σαλάτες με τα χέρια σε μεγάλα σχετικά κομμάτια (χωρίς μαχαίρι που τα τραυματίζει)
  3. Κόβουμε σε μισές φέτες τα αγγουράκια αφήνοντας και λίγη από την φλούδα τους
  4. Θρυμματίζουμε τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια και κόβουμε το μανούρι σε κυβάκια, και τα ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα μας
  5. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τα λαχανικά και τα αλατίζουμε – ανακατεύουμε να πάει το αλάτι παντού
  6. Χτυπάμε καλά με τον χυμό πορτοκαλιού τη μουστάρδα, το ξίδι, το μέλι και το ελαιόλαδο, μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει παχύρευστο
  7. Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε

Σημειώσεις

Μπορείτε να στολίσετε τη σαλάτα σας με φρέσκα φύλλα δυόσμου. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μερικά φύλλα ρόκας.

Related Posts