ΜΟΝΑΔΙΚΗ μελιτζανοσαλάτα για ΠΟΛΛΑ σερβιρίσματα!

Mια μοναδική σε γεύση μελιτζανοσαλάτα που θα την σερβίρετε με ποικίλους τρόπους και θα σας ζητάνε κι άλλη!

Σαν ορεκτικό, με κριτσίνια, παξιμαδάκια ή πάνω σε τάκο, σαν συνοδευτικό των ωραίων ψητών σας, ή σαν σάλτσα για τα σάντουιτς, τάκος ή τορτίγιες – όπως και να επιλέξετε, αυτή η μελιτζανοσαλάτα δεν θα σας προδώσει!

Διατηρείται και στο ψυγείο για 4-5, αν και πιστεύω… δεν θα προλάβει να μείνει τόσο πολύ ?

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 25΄ Μερίδες : 4

Υλικά

  • 3 φλάσκες μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1-2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • 1 κούπα φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στις εστίες γκαζιού της κουζίνας μας σε δυνατή φωτιά. Εάν δεν έχουμε γκάζι τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά
  2. Με ένα μαχαίρι, όσο είναι ακόμα ζεστές οι μελιτζάνες μας, τις ανοίγουμε κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε μέσα σε μία πετσέτα ή ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους
  3. Μόλις και οι πιπεριές κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε
  4. Βάζουμε σε ένα μούλτι την σάρκα από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα φύλλα δυόσμου, και δουλεύουμε το μείγμα ελάχιστα – μια δυο βόλτες
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ
  6. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι, κι αλατοπιπερώνουμε καλά
  7. Προσθέτουμε τέλος και το γιαούρτι, κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθεί η σαλάτα μας καλά
  8. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου
Related Posts