Κανελόνια με χειμωνιάτικα λαχανικά

Είναι ένα πιάτο ελαφρύ, γευστικό, που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει!

Τα χειμωνιάτικα λαχανικά είναι στο τοπ της διατροφικής αξίας τις κρύες μέρες του χειμώνα, και σε συνδυασμό ακόμα και με γαλακτοκομικά μπορούν να μας προσφέρουν ένα πλούσιο γεύμα.

Αποφεύγουμε έτσι και την πολλή κατανάλωση κρέατος, χωρίς να νιώθουμε ότι στερηθήκαμε κάτι, αντιθέτως, τα κανελόνια έτσι είναι και χορταστικά, αλλά και ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας ?

tip: Για την μπεσαμέλ, όπως έχω ξαναγράψει, επιλέγω κορν φλάουερ αντί για αλεύρι, γιατί γίνεται πιο ανάλαφρη, ειδικά όταν πρόκειται να “παντρευτεί” με pasta.

Πάμε να τα φτιάξουμε;

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 30΄ Μερίδες : Μερίδες 2 κύριο πιάτο ή 4 ορντέβρ

Υλικά

  • Μισό πακέτο κανελόνια (που δεν χρειάζονται προμαγείρεμα)
  • 1 μεγάλη κούπα από ανθάκια μπρόκολου
  • 1 μεγάλη κούπα τριμμένο καρότο
  • 1 μεγάλη κούπα τριμμένη σελινόριζα
  • άνιθο
  • 2 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ κορν φλάουερ
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 100 γρ μανούρι
  • 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • λίγο νερό
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι όλα τα λαχανικά μας και ρίχνουμε μέχρι σχεδόν τη μέση λίγο νερό και μια κουταλιά βούτυρο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστεί το νερό
  2. Διαλύουμε στο γάλα το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο μείγμα λαχανικών, έχοντας χαμηλή τη φωτιά
  3. Προσθέτουμε το μανούρι σε κομματάκια, αλατοπιπερώνουμε (όχι πολύ αλάτι αν τα τυριά σας είναι αλμυρά), τον άνιθο ψιλοκομμένο, κάνουμε ένα ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά
  4. Αφήνουμε στην άκρη λίγο να πέσει η καυτή θερμοκρασία κι αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια, τοποθετώντας τα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ
  5. Διαλύουμε στην κρέμα γάλακτος το αυγό και το περιχύνουμε στο πυρέξ
  6. Πασπαλίζουμε από πάνω με το κεφαλοτύρι
  7. Ψήνουμε για περίπου 30′

Καλή σας όρεξη!

Related Posts