Mια μοναδική σε γεύση μελιτζανοσαλάτα που θα την σερβίρετε με ποικίλους τρόπους και θα σας ζητάνε κι άλλη!
Σαν ορεκτικό, με κριτσίνια, παξιμαδάκια ή πάνω σε τάκο, σαν συνοδευτικό των ωραίων ψητών σας, ή σαν σάλτσα για τα σάντουιτς, τάκος ή τορτίγιες – όπως και να επιλέξετε, αυτή η μελιτζανοσαλάτα δεν θα σας προδώσει!
Διατηρείται και στο ψυγείο για 4-5, αν και πιστεύω… δεν θα προλάβει να μείνει τόσο πολύ
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 25΄ Μερίδες : 4
Υλικά
- 3 φλάσκες μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1-2 σκελ. σκόρδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2-3 κ.σ. ξύδι
- 1 κούπα φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στις εστίες γκαζιού της κουζίνας μας σε δυνατή φωτιά. Εάν δεν έχουμε γκάζι τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά
- Με ένα μαχαίρι, όσο είναι ακόμα ζεστές οι μελιτζάνες μας, τις ανοίγουμε κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε μέσα σε μία πετσέτα ή ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους
- Μόλις και οι πιπεριές κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε
- Βάζουμε σε ένα μούλτι την σάρκα από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα φύλλα δυόσμου, και δουλεύουμε το μείγμα ελάχιστα – μια δυο βόλτες
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι, κι αλατοπιπερώνουμε καλά
- Προσθέτουμε τέλος και το γιαούρτι, κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθεί η σαλάτα μας καλά
- Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου