Τηγανητοί γίγαντες σε κουρκούτι με ντιπ αβοκάντο

Οι γίγαντες σε μια διαφορετική εκδοχή γίνονται εξαιρετικός μεζές και μένουν αξέχαστοι, ενώ μαζί με το ντιπ από αβοκάντο, αποκτούν ακόμα περισσότερη διατροφική αξία και… έχουν πλάκα!

Τέλειος ο μεζές για παρέα, ή ορεκτικό, για μικρούς και μεγάλους, επίσης μπορείτε να τους σερβίρετε αντί με ντιπ αβοκάντο, με σκορδαλιά!

Προτείνω μιας και θα κάψετε λαδάκι να τηγανίσετε, για περισσότερη γεύση και χρώμα στο πιάτο σας, να ετοιμάσετε για συνοδευτικό μερικά τσιπς καρότου – κόβονται όμορφα σε λεπτές λωρίδες με το μαχαίρι αποφλοίωσης λαχανικών!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄
Χρόνος μαγειρέματος : 20΄ Μερίδες : 6-8

Υλικά

Για τους γίγαντες

  • 400γρ. γίγαντες βρασμένοι και κρυωμένοι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη (η μια σκελίδα σε πάστα)
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ μαγειρική σόδα
  • χυμό από μισό λεμόνι (ή πορτοκάλι)
  • νερό για το κουρκούτι (περίπου 1 ½ κούπα)
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντιπ αβοκάντο

  • 300 γρ. αβοκάντο
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 6-7 φύλλα δυόσμο
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε, κι ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός
  2. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά
  3. Ρίχνετε λίγους-λίγους γίγαντες στον χυλό και κατόπιν στο καυτό λάδι
  4. Τους τηγανίζετε σε δόσεις για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και τους μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν
  5. Για το ντιπ αβοκάντο: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα
  6. Σερβίρουμε τους γίγαντες ζεστούς και συνοδεύουμε με το ντιπ αβοκάντο
  7. Συνοδεύετε με τσιπς καρότου
Related Posts