Γαρίδες μαριναρισμένες σε μέλι και σκόρδο

Αυτή η συνταγή με γαρίδα σε μαρινάδα μελιού-σκόρδου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές στο εξωτερικό, επειδή δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά είναι μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή

Μπορούν να σερβιριστούν με καστανό ρύζι και λαχανικά, ψητές σε σουβλάκια αν είναι μεγαλύτερες ή να τις σερβίρετε πάνω από μια σαλάτα.

Ο συνδυασμός του μελιού και του σκόρδου είναι λατρεμένος για πολλά γεύματα, αλλά ξέρετε τι είναι ακόμα καλύτερο από αυτό; Έχουμε γεύμα σε χρόνο 20 λεπτών. Οι γαρίδες χρειάζονται ένα απλό μαγείρεμα 5 λεπτών, ενώ για το μαρινάρισμα θέλετε άλλα 15 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 5΄ Μερίδες : 4

Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας (χρησιμοποιώ με μειωμένο νάτριο)
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτός σκόρδο ή 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο
  • προαιρετικό: 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • προαιρετικό: ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το τζίντζερ (αν χρησιμοποιείτε) μαζί σε ένα μπολ
  2. Τοποθετήστε τις γαρίδες κι ανακατέψτε καλά
  3. Στη συνέχεια αφήστε τις γαρίδες να μαρινάρονται στο ψυγείο για 15 λεπτά (ή ακόμα και για 8-12 ώρες)
  4. Όσο γίνεται το μαρινάρισμα, μπορείτε να ετοιμάσετε το ρύζι ή την σαλάτα σας
  5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και τοποθετήστε γαρίδες στο τηγάνι αφαιρώντας τες από το μπολ με μια τσιμπίδα
  6. Μαγειρέψτε τις γαρίδες στη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν – περίπου 45 δευτερόλεπτα – και στη συνέχεια γυρίστε τις γαρίδες
  7. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ και τα μαγειρέψτε τις γαρίδες, περίπου 1 λεπτό ακόμα
  8. Σερβίρετε γαρίδες με τη σάλτσα τους και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Related Posts