Όποια σκορδαλιά κι επιλέξετε για το απόλυτο ταίρι του τηγανητού μπακαλιάρου ή κάθε μια έχει τα μυστικά της, την ξεχωριστή γεύση της και υφή της
Μερικές συμβουλές για να μια τέλεια σκορδαλιά με πατάτα, ψωμί ή καρύδια
Tips για όλες τις σκορδαλιές
- Διαλέξτε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
- Ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο με πολύ μικρή ροή, ώστε το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί σωστά και να αποκτήσετε τέλεια, βελούδινη σκορδαλιά.
Tips για σκορδαλιά με πατάτες
- Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για να κρατήσουν το άμυλό τους και να μην ποτίσουν νερό.
- Καθαρίστε τις μόλις βράσουν, πολτοποιήστε τις και φτιάξτε τη σκορδαλιά αμέσως, γιατί όσο είναι ζεστές δένουν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μην βάλετε τις πατάτες στο μπλέντερ, αλλά να τις περάσετε είτε από το μύλο λαχανικών είτε να τις λιώσετε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ. Αποφύγετε μούλτι, μίξερ ή μπλέντερ, γιατί το αποτέλεσμα είναι κολλώδες σε υφή, πράγμα που δεν το θέλουμε.
Tips για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
- Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί, το οποίο πρέπει να είναι καλής ποιότητας, και χρησιμοποιήστε μόνο την ψίχα.
- Προτιμήστε ένα ζυμωτό ή χωριάτικο ψωμί.
- Προσοχή στα καρύδια, να είναι φρέσκα και όχι ταγγισμένα.
- Η σκορδαλιά με καρύδια καλό είναι να μη μείνει, αλλά να καταναλωθεί σχετικά γρήγορα.