I ❤ kouzina
Image default
Μαγειρική

Ζεστή πατατοσαλάτα με μπέικον και dressing από σύκα

Είτε σαν κυρίως πιάτο, ορεκτικό ή σαλάτα που συνοδεύει ένα ψητό, αυτή η πατατοσαλάτα «δουλεύει» υπέροχα με τη ζεστή και γλυκόξινη γεύση της για όσο υπάρχει αυτό το υπέροχο φρούτο, τα σύκα!

Θα συμβούλευα αν έχετε την κατάλληλη ηλεκτρική συσκευή ή κατσαρόλα να φτιάξετε τις πατάτες στον ατμό, για να μην τραβήξουν πολύ νερό, και να μην τις κόψετε με μαχαίρι, αλλά άτσαλα, με τα χεράκια σας ή ένα πιρούνι. Τις θέλουμε… επιμελώς ατημέλητες για να απορροφήσουν καλύτερα το dressing και να αναμιχθούν με αυτό.

Γρήγορο πιάτο, χορταστικό, το λες άνετα και comfort food, από κάθε άποψη, χρόνου και απόλαυσης!

  • Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20΄
  • Χρόνος μαγειρέματος : 25΄
  • Μερίδες : 4

Υλικά

  • 600 γρ. πατάτες
  • 8 φέτες μπέικον κομμένες σε 4 κομμάτια
  • 8 φρέσκα και ώριμα σύκα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 κ.σ. σόγια σος
  • αλάτι & πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο και ροζ πιπέρι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε στον ατμό μέχρι να μαγειρευτούν αλλά να μην λειώσουν. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε ατμομάγειρα, βράστε τις πατάτες για 30 με 35 λεπτά με την φλούδα τους -αφού τις πλύνετε καλά- για να μαλακώσουν. Έτσι, η πατάτα θα κρατήσει όλη την γεύση και τη νοστιμιά της και δεν θα ρουφήξει περιττά υγρά
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια κουταλιά από το φυτικό σας λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια μπέικον να γίνουν τραγανά.
  3. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε σε ένα πιάτο, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε για 1 λεπτό τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να μαραθούν ελάχιστα
  4. Καθαρίζετε τα σύκα, τα λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Προσθέτετε και τη μουστάρδα κι ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν
  5. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε το μείγμα με την σόγια σος ανακατεύοντας
  6. Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι, περιχύνετε από πάνω το dressing και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ροζ πιπέρι

tip: Το ροζ πιπέρι είναι προαιρετικό, αλλά συνιστώ να έχετε πάντα στην κουζίνα σας για φαγητά και γλυκά! Δεν καίει, έχει φρουτένια γεύση και τριανταφυλλένιο άρωμα, και απογειώνει τόσο τα φαγητά σας όσο και τα γλυκά σας, ειδικά αυτά με σοκολάτα 🙂

Δείτε ακόμα

Total
1
Share