Υπέροχα κολοκυθάκια με μπεσαμέλ και μπέικον!

Υπέροχο πιάτο για ορεκτικό ή για κύριο – σου ανοίγει η όρεξη μόνο να τα βλέπεις!

Μπορείτε να τα φτιάξετε για ορεκτικό πιάτο ή για κύριο, αν προσθέσετε στο ταψάκι σας λίγο περισσότερο νερό και μερικές πατατούλες!

Η νοστιμιά του “δεν παίζεται” και όταν το φτιάξετε να ξέρετε το εξής: Θα σας ζητήσουν να το ξαναφτιάξετε ?!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 20΄ Χρόνος μαγειρέματος : 25΄ Μερίδες : 4

Πάμε γρήγορα στην κουζίνα να τα ετοιμάσουμε!

Υλικά

  • 4 στρογγυλά κολοκύθια
  • 6 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης (ή 2 μικρές)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα
  • ½ κούπα αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γλυκού φρέσκο βούτυρο
  • ½ κούπα τριμμένο τυρί – κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή ό,τι άλλο προτιμάτε
  • 4 κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι (ή ψιλοκομμένο μαϊντανό)
  • λίγο τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. μοσκοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τα κόβετε στη μέση, κόβετε και τις άκρες τους
  2. Αφαιρείτε την σάρκα τους και τα βάζετε σε κατσαρόλα σκεπασμένα με λίγο αλατισμένο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (όχι να διαλυθούν) – Τα αφαιρείτε και τα βάζετε σε ταψί ή πυρέξ
  3. Κόβετε σε μικρά κομματάκια την σάρκα από τα κολοκύθια, τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. Σε ένα τηγάνι βάζετε το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τη σάρκα από τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά – Αλατοπιπερώνετε
  5. Μόλις μαλακώσουν και πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους ρίχνετε το μπέικον και σοτάρετε 1-2 λεπτά ακόμα
  6. Στη συνέχεια προσθέτετε και το αλεύρι κι ανακατεύετε να πάει παντού – μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα
  7. Μέσα στο γάλα σπάτε το αυγό, ανακατεύετε καλά και το προσθέτετε στο μείγμα λαχανικών – Ανακατεύετε να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ και το βγάζετε από τη φωτιά (αν είναι σφιχτή προσθέστε λίγο ακόμα γάλα ή νερό)
  8. Ρίχνετε μέσα στη μπεσαμέλ λαχανικών το τριμμένο τυρί και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  9. Γεμίζετε τα κολοκύθια, ρίχνετε κι από πάνω λίγο τυράκι. Βάζετε στον πάτο του ταψιού/πυρέξ λίγο νερό ίσα να τον καλύψει και ψήνετε στο φούρνο στους 180° για περίπου 25′ μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ χρώμα

Απολαύστε!

Related Posts