Τα μαγειρικά σκεύη σιλικόνης μπορεί να είναι τοξικά, σύμφωνα με μελέτη

Οι φόρμες σιλικόνης που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κουζίνα, θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες για την υγεία. Αυτό αποκαλύπτει μια μελέτη του UFC-Que-choisir, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Έχουν γίνει βασικό στοιχείο της κουζίνας. Μαύρες ή κόκκινες, τετράγωνες ή στρογγυλές, οι φόρμες σιλικόνης είναι απαραίτητες για πολλούς. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το UFC-Que-choisir, 23 από τα 29 σκεύη σκορπίζουν τοξικά προϊόντα.

«Ομολογώ ότι δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία (…) Δεν ήξερα ότι υπήρχαν πράγματα κακής ποιότητας», εκπλήσσεται ένας καταναλωτής.

Κίνδυνοι καρκίνου

Αρκετές φόρμες σιλικόνης παρουσιάζουν κινδύνους προαγωγής καρκίνου, γενετικών μεταλλάξεων ή αλλοιώσεων στις αναπαραγωγικές λειτουργίες. Ωστόσο, δύο μάρκες δεν θα επηρεάζονταν από επικίνδυνα καλούπια σιλικόνης. «Είναι μια έλλειψη που καταγγέλλουμε και ζητάμε πολύ αυστηρότερη ρύθμιση», δηλώνει η Elisabeth Chesnais, μέλος του συνδέσμου UFC-Que-choisir.

πηγή: francetvinfo.fr

Related Posts