Τραγανές γαρίδες, χρυσαφένιες μπουκιές πατάτας και καλαμποκιού

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα street food εμπνευσμένο από τις ΗΠΑ, με τρεις παρασκευές αλλά πολύ εύκολο και γρήγορο, αφού έχουν όλες σαν βάση το καλαμποκάλευρο. Με ένα σμπάρο, τρία τρυγόνια!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 10΄ | Μερίδες Μερίδες ανά άτομο

Δεν θα δώσω δοσολογίες, για κάθε μερίδα σκεφτείτε από 4-6 γαρίδες tiger και οι μπουκίτσες καλαμποκάλευρου είναι πολύ χορταστικές και παίζουν ρόλο ψωμιού.

Θα χρειαστείτε μια φριτέζα ή μια μικρή κατσαρόλα αν οι μερίδες είναι λίγες (κατσαρολάκι αν είναι ατομικό) για να ετοιμάσετε σταδιακά όλες τις παρασκευές, στο ίδιο φυτικό λάδι στους 180°, να έχει κάψει καλά δηλαδή.

Τις τραγανές γαρίδες, χρυσαφένιες μπουκιές πατάτας και καλαμποκιού μπορείτε να τις σερβίρετε μαζί με φρέσκα λαχανικά και περιχύνοντας λίγη κέτσαπ από πάνω, ιδανικά με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού

Πάμε να δούμε τα υλικά και πως τις ετοιμάζουμε;

Υλικά

  • γαρίδες tiger από 4-6 γαρίδες/το άτομο
  • καλαμποκάλευρο
  • 1 πατάτα/το άτομο
  • κρέμα καρύδας (για το νηστίσιμο ή κρέμα γάλακτος για κανονικό)
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά για τη γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού/άτομο

  • χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κ.σ. πελτέ
  • ½ μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μπόλικο καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε αρκετό αλατάκι και πιπέρι
  2. Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες tiger από κεφάλια, ουρές, εντεράκια κ.λπ να μείνει μόνο η σάρκα και τις πλένουμε
  3. Βάζουμε το λάδι στη φριτέζα να κάψει καλά
  4. Βουτάμε τις γαρίδες στο καλαμποκάλευρο και φροντίζουμε να αλευρωθούν καλά παντού
  5. Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο λάδι για 2-3 λεπτά μόνο γυρίζοντας πλευρό – όχι περισσότερο, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα
  6. Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη (μπορείτε να την έχετε έτοιμη από πριν προτού ξεκινήσετε το τηγάνισμα, τελευταία στιγμή να μην σας μαυρίσει)
  7. Παίρνουμε με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα μικρές μερίδες από τριμμένη πατάτα τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε στη φριτέζα επίσης μέχρι να πάρουν χρώμα
  8. Στο όσο αλεύρι σας έχει απομείνει, προσθέτετε λίγο ακόμα αλατάκι, λίγη σκόνη σκόρδου, και κρέμα καρύδας (ή γάλακτος), τόσο όσο χρειάζεται ώστε να φτιάξετε μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται.
  9. Φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζεται στο λάδι για 2-3 λεπτά όσο να ροδίσουν αλλά να μην μαυρίσουν
  10. Για την γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα
  11. Σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας και από πάνω τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει ή κέτσαπ

Καλή σας όρεξη! Πιστέψτε με, γίνονται πιο γρήγορα απ’ ό,τι γράφονται!

Τραγανές γαρίδες, χρυσαφένιες μπουκιές πατάτας και καλαμποκιού

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα street food εμπνευσμένο από τις ΗΠΑ, με τρεις παρασκευές αλλά πολύ εύκολο και γρήγορο, αφού έχουν όλες σαν βάση το καλαμποκάλευρο. Με ένα σμπάρο, τρία τρυγόνια!

  • 4-6 κομμάτια γαρίδες (tiger)
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 πατάτα (ανά άτομο)
  • φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)
  • αλάτι και πιπέρι
  • χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μπόλικο καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε αρκετό αλατάκι και πιπέρι
  2. Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες tiger από κεφάλια, ουρές, εντεράκια κ.λπ να μείνει μόνο η σάρκα και τις πλένουμε
  3. Βάζουμε το λάδι στη φριτέζα να κάψει καλά
  4. Βουτάμε τις γαρίδες στο καλαμποκάλευρο και φροντίζουμε να αλευρωθούν καλά παντού
  5. Τηγανίζουμε τις γαρίδες στο λάδι για 2-3 λεπτά μόνο γυρίζοντας πλευρό – όχι περισσότερο, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα
  6. Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη (μπορείτε να την έχετε έτοιμη από πριν προτού ξεκινήσετε το τηγάνισμα, τελευταία στιγμή να μην σας μαυρίσει)
  7. Παίρνουμε με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα μικρές μερίδες από τριμμένη πατάτα τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε στη φριτέζα επίσης μέχρι να πάρουν χρώμα
  8. Στο όσο αλεύρι σας έχει απομείνει, προσθέτετε λίγο ακόμα αλατάκι, λίγη σκόνη σκόρδου, και κρέμα καρύδας (ή γάλακτος), τόσο όσο χρειάζεται ώστε να φτιάξετε μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται.
  9. Φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζεται στο λάδι για 2-3 λεπτά όσο να ροδίσουν αλλά να μην μαυρίσουν
  10. Για την γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα
  11. Σερβίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας και από πάνω τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει ή κέτσαπ

Related Posts