Τα μπακλαβαδάκια της τεμπέλας – Γρήγορη συνταγή!

Αυτή είναι μια συνταγή για τα πιο γρήγορα σε προετοιμασία μπακλαβαδάκια που φτιάξατε ποτέ!

Γι’ αυτό και τα βάφτισα “της τεμπέλας” αφού δεν θέλουν χρόνο ή κόπο.

Εντάξει, δεν είναι από οπτικής πλευράς να πάνε στο Master Chef, αν και πιστεύω ότι αν τα δοκίμαζαν, θα έγλειφαν τα δάχτυλά τους, γιατί δεν στερούνται καθόλου γεύσης από τα κανονικά!

Είναι η συνταγή τύπου θέλω-να-φτιάξω-σιροπιαστό-τσακμπάμ, για μένα, την οικογένεια ή φίλους που ήρθαν σπίτι και δεν έχω κάνει προετοιμασία, φτάνει φυσικά να έχετε τα απαραίτητα υλικά, που πολλές βρίσκονται σε ένα σπιτικό. Και καλό μέσα σ’ αυτά να έχετε στο ψυγείο ένα πακέτο φύλλο κρούστας, γιατί σας δίνει πολλές αλμυρές ή γλυκιές λύσεις της στιγμής.

Τι γλυτώνουμε με αυτή τη συνταγή; Το άπλωμα φύλλου, βουτύρωμα ένα ένα, γέμισμα και δίπλωμα. Απλά… ξεχάστε τα!

Το μυστικό επιτυχίας στη νοστιμιά, ωστόσο, βρίσκεται στο βούτυρο! Μην μου βάλετε σπορέλαια ή ελαιόλαδο. Το μυστικό επιτυχίας των ανατολίτικων σιροπιαστών είναι στο βούτυρο, που συνήθως είναι βουβαλίσιο. Όμως και το δικό μας βούτυρο γάλακτος δεν υστερεί σε τίποτα για να κάνετε αληθινά μοσχομυριστά σιροπιαστά!

Πάμε να τα φτιάξουμε!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 45΄ Μερίδες : 16

Τα μπακλαβαδάκια της τεμπέλας - Γρήγορη συνταγή!

I ❤ kouzina Τα μπακλαβαδάκια της τεμπέλας – Γρήγορη συνταγή! Τα μπακλαβαδάκια της τεμπέλας – Γρήγορη συνταγή! Εκτυπώστε
Μερίδες: 16 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
💗 💗 💗

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • ½ φλ. καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και τα μοιράζουμε στα δυο
  2. Παίρνουμε το κάθε ένα και κάνουμε χαλαρό ρολό ξεκινώντας από την άκρη
  3. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια μεγέθους ενός εκατοστού και τα τοποθετούμε ξάπλα πάνω σε ένα ταψί
  4. Ανοίγουμε όσο μπορούμε με τα δάχτυλα τα φύλλα μεταξύ τους να έχουν αέρα και να γίνουν σαν φωλίτσες
  5. Χοντρόβουμε τους καρπούς (καρύδι ή φιστίκι) και βάζουμε στο κέντρο κάθε φωλίτσας που έχει σχηματιστεί
  6. Καίμε καλά το βούτυρο γάλακτος να μυρίσει και με ένα κουτάλι περιχύνουμε λίγο σε κάθε φωλίτσα
  7. Από πάνω ρίχνουμε κι από λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° μέχρι να ροδίσουν για περίπου 45 λεπτά
  8. Αφού κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση
  9. Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  10. Μόλις κατεβάσουμε το σιρόπι προσθέτουμε και το μέλι κι ανακατεύουμε
  11. Το περιχύνουμε πάνω από τις φωλίτσες μπακλαβαδάκια που έχουν κρυώσει κι αφήνουμε να το πιεί. Και τα μπακλαβαδάκια μας είναι έτοιμα!

Σημειώσεις

σημείωση: Το μυστικό επιτυχίας των σιροπιαστών της Μέσης Ανατολής είναι στο βούτυρο, που συνήθως είναι βουβαλίσιο. Το δικό μας βούτυρο γάλακτος δεν υστερεί σε τίποτα για να κάνετε αληθινά μοσχομυριστά σιροπιαστά!

Related Posts