Υπάρχει κανείς που δεν αγαπάει το παγωτό ή που δεν αγαπάει το γιαούρτι; Το frozen yogurt είναι η αγαπημένη συνήθεια των τελευταίων ετών, και μπορεί να γίνει γρήγορα κι εύκολα στο σπίτι, ακόμα και χωρίς παγωτομηχανή!
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας : 10΄
Χρόνος αναμονής 2-3 ώρες
Μερίδες 1 για κάθε βαζάκι
Βαζάκια έχετε στο σπίτι; Έχετε, θαρρώ. Μια φραπεδιέρα; Τα περισσότερα σπίτια έχουν, αν όχι, μας κάνει και το μίξερ χειρός. Απλά θα βάλετε τον ένα δάρτη, για να χωράει στο βαζάκι.
Ζάχαρη έχετε; Φυσικά. Γιαούρτι έχετε; Τι μας λείπουν, ακόμα 2-3 υλικά και φτιάχνουμε frozen yogurt σε τρεις εκδοχές αναμονής: Την “εδώ και τώρα”, την “λίγο αργότερα” και την “πολύ αργότερα”.
Η “εδώ και τώρα”, σημαίνει ότι όταν ετοιμάσετε το frozen yogurt, το αφήνετε για λίγο στην ψύξη, και μπορεί να καταναλωθεί σαν μια δροσερή μους!
Η “λίγο αργότερα”, είναι όταν ξέρετε περίπου ποια ώρα θέλετε να το φάτε ή το σερβίρετε και απλά το ετοιμάζετε 1 – 1 ½ ώρες νωρίτερα κα το αφήνετε στην κατάψυξη.
Η “πολύ αργότερα”, θέλει όταν θα βάλετε το frozen yogurt στην κατάψυξη, να πηγαίνετε ανά 45′ για 3-4 φορές και να το ξαναχτυπάτε.
Κι αν δεν έχετε ή δεν θέλετε βατόμουρα, μπορείτε να βάλετε ώριμες φράουλες ή κεράσια, ή όποιο άλλο ώριμο φρούτο της προτίμησης σας!
Πάμε να το φτιάξουμε, και θα σας δώσω υλικά για κάθε βαζάκι!
Υλικά
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 3 κ.σ. γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- λίγη υγρή βανίλια (3-4 σταγόνες) ή μια πρέζα σε σκόνη
- 6 βατόμουρα
- λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα των φρούτων (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια στο βαζάκι, και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί
- Προσθέτουμε τα 3 βατόμουρα και ξαναχτυπάμε μέχρι να διαλυθούν σε κομματάκια
- Προσθέτουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε ελάχιστα, ένα τικ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν έχει μείνει γιαούρτι στις άκρες του βάζου, τις μαζεύουμε όμορφα προς τα μέσα με ένα κουτάλι
- Περνάμε τα φρούτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και γαρνίρουμε από πάνω το frozen yogurt. Κλείνουμε το κάθε βαζάκι και βάζουμε στην ψύξη ή κατάψυξη, ανάλογα με το χρόνο αναμονής που θέλουμε -1,2,3 – μην ξεχάσετε να χτυπήσετε ξανά το frozen yogurt αν θέλετε να μείνει αρκετά στην κατάψυξη για να μην κρυσταλλώσει. Στην τρίτη εκδοχή, η γαρνιτούρα θα μπει όταν το σερβίρετε
Καλή και δροσερή απόλαυση!