Σπιτικό frozen yogurt χωρίς παγωτομηχανή

Υπάρχει κανείς που δεν αγαπάει το παγωτό ή που δεν αγαπάει το γιαούρτι; Το frozen yogurt είναι η αγαπημένη συνήθεια των τελευταίων ετών, και μπορεί να γίνει γρήγορα κι εύκολα στο σπίτι, ακόμα και χωρίς παγωτομηχανή!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας : 10΄
Χρόνος αναμονής 2-3 ώρες
Μερίδες 1 για κάθε βαζάκι

Βαζάκια έχετε στο σπίτι; Έχετε, θαρρώ. Μια φραπεδιέρα; Τα περισσότερα σπίτια έχουν, αν όχι, μας κάνει και το μίξερ χειρός. Απλά θα βάλετε τον ένα δάρτη, για να χωράει στο βαζάκι.

Ζάχαρη έχετε; Φυσικά. Γιαούρτι έχετε; Τι μας λείπουν, ακόμα 2-3 υλικά και φτιάχνουμε frozen yogurt σε τρεις εκδοχές αναμονής: Την “εδώ και τώρα”, την “λίγο αργότερα” και την “πολύ αργότερα”.

Η “εδώ και τώρα”, σημαίνει ότι όταν ετοιμάσετε το frozen yogurt, το αφήνετε για λίγο στην ψύξη, και μπορεί να καταναλωθεί σαν μια δροσερή μους!

Η “λίγο αργότερα”, είναι όταν ξέρετε περίπου ποια ώρα θέλετε να το φάτε ή το σερβίρετε και απλά το ετοιμάζετε 1 – 1 ½ ώρες νωρίτερα κα το αφήνετε στην κατάψυξη.

Η “πολύ αργότερα”, θέλει όταν θα βάλετε το frozen yogurt στην κατάψυξη, να πηγαίνετε ανά 45′ για 3-4 φορές και να το ξαναχτυπάτε.

Κι αν δεν έχετε ή δεν θέλετε βατόμουρα, μπορείτε να βάλετε ώριμες φράουλες ή κεράσια, ή όποιο άλλο ώριμο φρούτο της προτίμησης σας!

Πάμε να το φτιάξουμε, και θα σας δώσω υλικά για κάθε βαζάκι!

Υλικά

  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3 κ.σ. γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 2-3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • λίγη υγρή βανίλια (3-4 σταγόνες) ή μια πρέζα σε σκόνη
  • 6 βατόμουρα
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα των φρούτων (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε πρώτα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια στο βαζάκι, και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί
  2. Προσθέτουμε τα 3 βατόμουρα και ξαναχτυπάμε μέχρι να διαλυθούν σε κομματάκια
  3. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε ελάχιστα, ένα τικ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν έχει μείνει γιαούρτι στις άκρες του βάζου, τις μαζεύουμε όμορφα προς τα μέσα με ένα κουτάλι
  4. Περνάμε τα φρούτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και γαρνίρουμε από πάνω το frozen yogurt. Κλείνουμε το κάθε βαζάκι και βάζουμε στην ψύξη ή κατάψυξη, ανάλογα με το χρόνο αναμονής που θέλουμε -1,2,3 – μην ξεχάσετε να χτυπήσετε ξανά το frozen yogurt αν θέλετε να μείνει αρκετά στην κατάψυξη για να μην κρυσταλλώσει. Στην τρίτη εκδοχή, η γαρνιτούρα θα μπει όταν το σερβίρετε

Καλή και δροσερή απόλαυση!

Related Posts