Σούπα λαχανικών με νουντλς

Τι να πρωτοπώ για αυτή τη σούπα; Μια σούπα ναι μεν παραδοσιακή, αλλά και με… έθνικ πινελιά, τόσο απολαυστική, που σίγουρα θέλεις να την επαναλάβεις!

Πλούσια γεύση, χαμηλά λιπαρά, ζεστή και χαλαρωτική, σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει – αυτή η σουπίτσα μπορεί να αγαπηθεί απ’ όσους νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι.

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 20΄ | Μερίδες 4

Εξάλλου, τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά πάνω σε ένα… πιάτο! Στις αποσκευές η παράδοση μας, αλλά μπορούν να γεμίσουν με τις νέες εμπειρίες: Αντί για απλό ρύζι, νουντλς. Λίγη σόγια σως, λίγο κάρυ και… προσδεθείτε κι απογειωνόμαστε!

Στη συνταγή σήμερα έβαλα αντί για κολοκύθια κίτρινη κολοκύθα, που έδωσε περισσότερη γλύκα.

Υλικά

  • 2-3 κ.σ. σησαμέλαιο (ή καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
  • 1 lt νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια (ή κίτρινη κολοκύθα)
  • 1 κούπα άνθη από μπρόκολο
  • 60-70γρ. Noodles της επιλογής σας, ρυζιού ή σίτου
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή ανάλογη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και “γυαλίζουμε” λίγο πρώτα τα ξερά κρεμμύδια
  2. Προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά
  3. Προσθέτουμε το νερό, μπαχαρικά και μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νούντλς και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα (δείτε οδηγίες συσκευασίας)
  5. Στο τελευταίο λεπτό, έχουμε διαλύσει στη σόγια το κορν φλάουερ με λίγο νερό, και το προσθέτουμε στη σούπα. Κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε ένα ακόμα λεπτό να δέσει ελαφρά η σούπα

Tip: Πάντα να ρίχνετε λίγο από το ζεστό σας ζουμί ή σούπα στο διάλυμα του κορν φλάουερ, σταδιακά, να πάρει λίγη θερμοκρασία, και μετά να το ρίχνετε στο φαγητό για να μην σβολιάσει.

Related Posts