Ροδαλευριά από τον χυμό του ροδιού

Γνωστή σε όλους μας είναι η μουσταλευριά, αλλά η ροδαλευριά που γίνεται με τον χυμό από τα ρόδια, απλά… δεν παίζεται!

Τι άρωμα, τι γεύση και πόσο υπέροχο χρώμα από αυτό το καταπληκτικό φρούτο!

Μπορείτε ακόμα να την κάνετε και με έτοιμο χυμό από ρόδια, αλλά τι να λέμε τώρα; Ο φρέσκος δεν συγκρίνεται, και είναι ευκαιρία να την φτιάξετε τώρα που τα ρόδια είναι στην εποχή τους.

Κι αν δεν έχετε αποχυμωτή, δεν πειράζει. Κι εγώ που έχω, επιλέγω άλλη λύση για ευκολία. Τα κόβω στη μέση, οριζόντια, και τα στείβω όπως τα πορτοκάλια. Όσα σποράκια μείνουν στη σίτα του στίφτη, τα πιέζετε με τα ωραία σας δαχτυλάκια, κι όταν συλλέξετε τον απαιτούμενο χυμό, τον περνάτε από μια σίτα. Τόσο απλά!

Τέλειος ο χυμός αυτός για το πρωινό σας, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, κι ακόμα πιο τέλεια η ροδαλευριά ως επιδόρπιο.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε και πάμε να την φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε

  • 2 ποτήρια χυμό ροδιού
  • 4 κ.σ. νισεστέ, ή κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • τριμμένα φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα. Τα δικά μου μάλιστα είναι και καραμελωμένα, αλλά μπορείτε να τα βάλετε και όπως είναι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον χυμό του ροδιού σε μια κατσαρόλα να βράσει
  2. Όσο να πάρει βράση ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και διαλύουμε μέσα σ’ αυτό το νισεστέ
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην σβολιάσει και κολλήσει
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα νμέχρι να γίνει μια διάφανη κρέμα όχι όμως πολύ πηχτή
  5. Σερβίρουμε την ροδαλευριά σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικα φιστίκια Αιγίνης

Καλή σας απόλαυση!

 

Related Posts