Πως φτιάχνουμε «frosting», την επικάλυψη για κεκάκια

Υπάρχουν διαφορετικά είδη frosting για τα cupcakes τα οποία εκτός από ένα αισθητικό αποτέλεσμα τα κάνουν και πιο γευστικά!

Βασικό συστατικό είναι το βούτυρο, ωστόσο υπάρχουν και πολλές παραλλαγές στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας πινελιά, είτε αρωματικά, είτε χρωματικά, προσοχή μόνο στις χρωστικές ουσίες να είναι σωστές και βρώσιμες, δεν είναι όλες αθώες όσες κυκλοφορούν στην αγορά, οπότε περιοριστείτε σε ό,τι θεωρείτε ως ασφαλείς, όπως π.χ. βανίλια, σοκολάτα.

Frosting βανίλια

Υλικά

  • 450 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. γάλα
  • ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.

Frosting κρέμας τυριού

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Frosting σοκολάτα

Υλικά

  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και με το σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία κρέμα.

Frosting με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 350 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν (όταν γίνουν κρέμα βάζουμε και 2 κ.σ χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα).

Related Posts