Pasta με μπρόκολο και κουνουπίδι

Ομολογώ: Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχω φτιάξει/φάει και γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 10΄ Μερίδες : 5-6

Χωρίς καθόλου ζωικά συστατικά -αυγά, τυριά, κρέμα γάλακτος- αυτό το πιάτο αποτελεί έκπληξη για το πόσο νόστιμο είναι, αλλά και πόσο ελαφρύ!

Φυσικά και γίνεται με κάθε είδους pasta – σπαγγέτι, πένες, βίδες, κοχυλάκια κ.λπ.

Πάμε γρήγορα – γρήγορα να την φτιάξουμε, γιατί… γρήγορα φτιάχνεται και ακόμα πιο γρήγορα… τρώγεται! ?

Υλικά
  • 1 πακέτο pasta της επιλογής σας
  • 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 200 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γάλα καρύδας (αυθεντική, όχι ρόφημα)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (πολτός)
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι χοντρό και πιπέρι
  • 2-3 κ. σ. ροζ πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Πλένετε και κόβετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια*
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να πάρει βράση και ρίχνετε τα λαχανικά με λίγο αλάτι χοντρό κι ελάχιστο λάδι
  3. Βράζετε τα λαχανικά 5-6 λεπτά και μετά προσθέτετε την pasta. Μαγειρεύετε σύμφωνα με το χρόνο που λέει η συσκευασία και σουρώνετε
  4. Βάζετε την κατσαρόλα σας πίσω στο μάτι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις φύγει η υγρασία ρίχνετε το λάδι, τα κουκουνάρια και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά
  5. Προσθέτετε τον μαϊντανό ή άνηθο, και στη συνέχεια την pasta με τα λαχανικά, πιπερώνετε κι ανακατεύετε
  6. Τέλος, ρίχνετε από πάνω το γάλα καρύδας, σβήνετε τη φωτιά κι ανακατεύετε καλά να πάει παντού
  7. Σερβίρετε στα πιάτα, και στολίζετε από πάνω με κόκκους ροζ πιπεριού, το οποίο δεν είναι καυτερό αλλά προσθέτει άρωμα καθώς “σκάει” στο στόμα

*μην πετάτε τα κοτσάνια από το μπρόκολο, κόψτε τα κι αυτά σε κομμάτια μικρά, αφαιρέστε απλά τη φλούδα από τα μεγαλύτερα. Το κυρίως κοτσάνι, αφού ξεφλουδιστεί, τρώγεται ωμό και είναι πεντανόστιμο!

Related Posts