Για τους λάτρεις του carrot cake, αυτή η νηστίσιμη εκδοχή του θα σας ανταμείψει
Είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι, και είναι μία καλή ιδέα για να φάνε τα παιδιά τα καρότα τους με έναν γευστικό τρόπο!
Υλικά
- Για το κέικ
- 500 γρ. αλεύρι
- 320 γρ. ελαιόλαδο
- 140 γρ. φρέσκος χυμός καρότου
- 500 γρ. καρότα, τριμμένα
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 120 γρ. αμύγδαλο λευκό, σε σκόνη
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- Για το γλάσο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό καρότου και την άχνη
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο
- Λαδώνουμε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24-26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα
- Ψήνουμε στους 160°C για 50 λεπτά
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αλείφουμε την επιφάνειά του με το γλάσο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά
* σημείωση: η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, απλά έχω αντικαταστήσει την μπέικιν πάουντερ με μαγειρική σόδα επειδή περιέχει αλουμίνιο και γι΄ αυτό δεν την χρησιμοποιώ ποτέ!