Νηστίσιμο κέικ καρότου

Για τους λάτρεις του carrot cake, αυτή η νηστίσιμη εκδοχή του θα σας ανταμείψει

Είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι, και είναι μία καλή ιδέα για να φάνε τα παιδιά τα καρότα τους με έναν γευστικό τρόπο!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 50΄ Μερίδες : 12-14

Υλικά

  • Για το κέικ
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 320 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. φρέσκος χυμός καρότου
  • 500 γρ. καρότα, τριμμένα
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 120 γρ. αμύγδαλο λευκό, σε σκόνη
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό καρότου και την άχνη
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  3. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο
  4. Λαδώνουμε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24-26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα
  5. Ψήνουμε στους 160°C για 50 λεπτά
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο
  7. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αλείφουμε την επιφάνειά του με το γλάσο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά

* σημείωση: η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, απλά έχω αντικαταστήσει την μπέικιν πάουντερ με μαγειρική σόδα επειδή περιέχει αλουμίνιο και γι΄ αυτό δεν την χρησιμοποιώ ποτέ!

Related Posts