Κουνέλι με σάλτσα από βερίκοκα και μυρωδικά

Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις γλυκόξινες και φρουτένιες γεύσεις, τώρα που τα βερίκοκα είναι στην εποχή τους

Μια νόστιμη συνταγή με ένα είδος κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά στη μαγειρική μας και που συνήθως -εκτός από το στιφάδο-γίνεται με δαμάσκηνα, και είναι ένα από τα πιο εύγευστα πιάτα.

Όμως τώρα που τα βερίκοκα είναι στην εποχή τους, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό αν όχι περισσότερο!

Τολμήστε το και κάντε πάρτι με τα μυρωδικά!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 15΄ Χρόνος μαγειρέματος : 65΄ Μερίδες : 4-6

Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ροζέ ή λευκό κρασί
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 250 γρ βερίκοκα κομμένα σε κομμάτια
  • αλεύρι
  • τριμμένος κόλιανδρος
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • φρέσκα μυρωδικά: δυόσμος, θυμάρι, ρίγανη, και 3-4 φύλλα λεβάντας (προαιρετικά) – ολόκληρα τα φύλλα
  • χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Αλευρώνετε κι αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια του κουνελιού
  2. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε καλά όλα τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι η επικάλυψη αλευριού να γίνει μια ωραία ροδαλή κρούστα
  3. Προς το τέλος προσθέτετε και τις φέτες σκόρδου
  4. Όταν ροδίσουν, σβήνετε το φαγητό με το κρασί και προσθέτετε τα βερίκοκα, την σόγια σος, τον κόλιανδρο και το μέλι
  5. Προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση του κρέατος και αλατοπιπερώνετε πάλι
  6. Προσθέτετε και τα μυρωδικά (κρατείστε μερικά φύλλα για ντεκόρ)
  7. Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Στη μέση του μαγειρέματος φροντίστε να γυρίσετε τα κομμάτια για να μαγειρευτούν καλά παντού ( το ίδιο θα προσέξετε και στο σοτάρισμα )

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και βάζετε για ντεκόρ μερικά από τα μυρωδικά. Ένα πεντανόστιμο ανοιξιάτικο πιάτο που θα εντυπωσιάσει!

Related Posts