Κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο μήλο

Κλασσικό Ινδικό πιάτο – Σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι και μπορεί να γίνει από ελαφρύ ως και… πολύ καυτερό!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 30΄ Μερίδες : 6-8

Και ένα tip για το ρύζι σας γενικότερα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος ρυζιού με σπασμένο φιδέ, κάτι που συνηθίζεται στη Μέση Ανατολή και η γεύση γίνεται πιο πλούσια.

Στην Ινδία για βούτυρο βάζουν το λεγόμενο “γκι” που είναι καθαρό βούτυρο που του έχει αφαιρεθεί όλη η υγρασία, κάτι σαν το δικό μας βούτυρο γάλακτος, το οποίο συνιστώ να χρησιμοποιείτε όταν κάνετε Ινδικό πιάτο.

Στο κοτόπουλο με κάρυ οι Ινδοί βάζουν και κράμα γάλακτος, αλλά το δικό μου είναι πιο απλό, το έκανα χωρίς την κρέμα για πιο λάιτ κατάσταση. Αλλά αν έχετε τραπέζι, μην ξεχάσετε να το βάλετε, γιατί θα απογειωθεί ακόμα περισσότερο.

Φυσικά αν δεν θέλετε να μαγειρέψετε ολόκληρο το κοτόπουλο μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με 1-2 φιλέτα, ή ακόμα και μπουτάκια.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • άλλα μπαχαρικά: κόλιανδρο, τσίλι (όσο καυτερό θέλετε), κανέλα
  • 1/2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο γάλακτος στην κατσαρόλα, ροδίζουμε το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσινο μήλο και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κάρυ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα.
  5. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε και το κόλιανδρο (προαιρετικά και την κρέμα γάλακτος) και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

Related Posts