Γρήγορο και πεντανόστιμο αρνίσιο ραγού

Μια απλή σάλτσα που φτιάχνεται κυρίως με τα βασικά υλικά που έχετε σπίτι, αυτή η πικάντικη, ντοματένια κάλυψη σε ένα ραγού που παραδοσιακά μαγειρεύεται μακροχρόνια, είναι συστατικό αδιαπραγμάτευτο για το αρνί.

Φυσικά, αν δεν το θέλετε αποκλειστικά αρνίσιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά από χοιρινό, μοσχάρι ή ένα μείγμα και των τριών. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και τις αντζούγιες, οι οποίες προσδίδουν μια πλούσια γεύση την ώρα του βρασίματος, και… πιστέψτε με, κανείς δεν θα καταλάβει καν ότι είναι εκεί!

Γρήγορο και πεντανόστιμο αρνίσιο ραγού

I ❤ kouzina Γρήγορο και πεντανόστιμο αρνίσιο ραγού Γρήγορο και πεντανόστιμο αρνίσιο ραγού Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
💗 💗 💗

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν περισσότερο για από πάνω
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά) ή μια πιπεριά τύπου Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 φιλέτα αντζούγιες (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό αρνί κιμά
  • 1 κουτί ντομάτες τριμμένες
  • 500 βρασμένα ζυμαρικά ή νουντλς για το σερβίρισμα
  • Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο, για το σερβίρισμα
  • Μια μικρή χούφτα μαντζουράνα, ρίγανη ή θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή και να μαλακώσουν εντελώς, για 5 με 8 λεπτά.
  3. Προσθέστε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τις αντζούγιες, αν τις χρησιμοποιείστε, και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά.
  4. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να έχει την ευκαιρία να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και να καραμελώσει λίγο, 2 ή 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το αρνί και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα, ανακατεύουμε το αρνί μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το λίπος και να αρχίσει να σπάει το κρέας. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας αρκετά συχνά μέχρι το αρνί να αρχίσει να ροδίζει το ίδιο και το λίπος του, για 5 με 8 λεπτά.
  7. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύοντας για να ξεκολλήσετε τυχόν κομμάτια στον πάτο της κατσαρόλας.
  8. Γεμίστε το κουτί ντομάτας μέχρι τη μέση με νερό και περιστρέψτε το για να πάρει όλη την υπόλοιπη ντομάτα και μετά προσθέστε το στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να είναι απίστευτα αρωματική, για 25 έως 30 λεπτά.
  9. Σερβίρετε τη σάλτσα ανακατεμένη μέσα και πάνω σε ζυμαρικά με μπόλικο τυρί για τρίψιμο από πάνω, σκορπισμένη με μια μικρή χούφτα φύλλα μαντζουράνας, ρίγανης ή θυμαριού.
Related Posts