Ποιος δεν θέλει να έχει μια ιδέα για να ένα γλυκό σνακ που γίνεται στη στιγμή;
Μόνο μια; Πολλές! Αλλά το τοστάκι είναι πάντα καλοδεχούμενο ειδικά από τα πιτσιρίκια!
Εκτός που είναι νηστίσιμο, θα μπορούσε κανείς να το καθιερώσει και για πρωινό, ή απογευματινό σνάκ με ένα ωραίο χυμό φρέσκων φρούτων. Κάντε συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο ή ακόμα και ταχίνι, γιατί όχι;
Άντε, πάμε να φτιάξουμε τα τοστάκια μας.
Υλικά
- 8 φέτες τοστ (λευκό ή ολικής)
- 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 2 κ.σ. φιστίκια κάσιους
- 8 χουρμάδες ψιλοκομμένους (ή ξανθές σταφίδες αν δεν έχετε)
- 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο (καθαρό που να μην έχει φοινικέλαιο μέσα -μπλιάχ- να διαβάζετε τα συστατικά)
- 4 κ.σ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα
- μέλι για από πάνω
Εκτέλεση
- Περνάτε στο μύλο (ή μούλτι) τα φιστίκια να γίνουν μικρά κομματάκια
- Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το φιστικοβούτυρο, τους χουρμάδες και την τριμμένη σοκολάτα
- Ανακατεύετε να γίνουν μείγμα και τα βάζετε στα τοστ
- Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής παίρνετε λίγο από το λαδάκι από το φιστικοβούτυρο (συνήθως ανεβαίνει πάνω) κι αλείφετε τα τοστ
- Τα ψήνετε, μια κάθετα μια οριζόντια να κάνουν κουτάκια, και περιχύνετε από πάνω μέλι (και κανέλα προαιρετικά)
Κάντε συνδυασμούς, βάλτε φαντασία, η κουζίνα είναι λατρεία! – I ❤ kouzina!