Γλυκό τοστ με ξηρούς καρπούς και μέλι

Ποιος δεν θέλει να έχει μια ιδέα για να ένα γλυκό σνακ που γίνεται στη στιγμή;

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 5΄ Χρόνος μαγειρέματος: 5΄ Μερίδες: 4

Μόνο μια; Πολλές! Αλλά το τοστάκι είναι πάντα καλοδεχούμενο ειδικά από τα πιτσιρίκια!

Εκτός που είναι νηστίσιμο, θα μπορούσε κανείς να το καθιερώσει και για πρωινό, ή απογευματινό σνάκ με ένα ωραίο χυμό φρέσκων φρούτων. Κάντε συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο ή ακόμα και ταχίνι, γιατί όχι;

Άντε, πάμε να φτιάξουμε τα τοστάκια μας.

Υλικά

  • 8 φέτες τοστ (λευκό ή ολικής)
  • 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κ.σ. φιστίκια κάσιους
  • 8 χουρμάδες ψιλοκομμένους (ή ξανθές σταφίδες αν δεν έχετε)
  • 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο (καθαρό που να μην έχει φοινικέλαιο μέσα -μπλιάχ- να διαβάζετε τα συστατικά)
  • 4 κ.σ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα
  • μέλι για από πάνω

Εκτέλεση

  1. Περνάτε στο μύλο (ή μούλτι) τα φιστίκια να γίνουν μικρά κομματάκια
  2. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το φιστικοβούτυρο, τους χουρμάδες και την τριμμένη σοκολάτα
  3. Ανακατεύετε να γίνουν μείγμα και τα βάζετε στα τοστ
  4. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής παίρνετε λίγο από το λαδάκι από το φιστικοβούτυρο (συνήθως ανεβαίνει πάνω) κι αλείφετε τα τοστ
  5. Τα ψήνετε, μια κάθετα μια οριζόντια να κάνουν κουτάκια, και περιχύνετε από πάνω μέλι (και κανέλα προαιρετικά)

Κάντε συνδυασμούς, βάλτε φαντασία, η κουζίνα είναι λατρεία! – I ❤ kouzina!

Related Posts