Το θες για καθημερινό πιάτο; Το θες για τον μπουφέ σου σε γιορτινό τραπέζι; Μήπως το θες για σνακ πάνω σε ψωμί ή σάντουιτς; Όπως και να το θες, αυτό το απλό αλλά γευστικό ρολάκι από στήθος κοτόπουλου είναι η απόλυτη λύση!
Φυσικά και μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι λαχταράει η ψυχή σας, αλλά η απλότητα στη δική μου συνταγή κάνει την ευκολία, την οικονομία και τη νοστιμιά, γιατί… ουκ εν τω πολλώ το ευ!
Υπέροχα για τα απλό ή γιορτινό τραπέζι, αλλά και τέλεια λύση για ένα σάντουιτς, αφού μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας σε ένα τάπερ και να κόψετε μετά κρύες φέτες.
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 20΄ Μερίδες : 4
Πάμε να τα φτιάξουμε;
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
160 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες (ή 2 αν είναι μικρές)
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Χαράσσουμε τα φιλέτα στη μέση και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο και με ένα βαρύ αντικείμενο ή μπλάστρι τα κάνουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε
- Τα αλατοπιερώνουμε, και βάζουμε στρώσεις από τον μαϊντανό, το τυρί και τις πιπεριές και τα τυλίγουμε σε ρολάκια
- Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες να μην ανοίξουν και στη συνέχεια παίρνουμε σπάγκο ή κλωστή και τα δένουμε σε ρολό (πρώτα κάθετα και στο τέλος μια κατά μήκος)
- Τα αλατοπιπερώνουμε κι απέξω και τα περνάμε σε λίγο αλευράκι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περνάμε τα ρολάκια απ’ όλες τις πλευρές να ροδίσουν ελαφριά
- Τα βάζουμε στη συνέχεια σε μια γάστρα ή πυρέξ που σκεπάζει, ρίχνουμε μέσα και το λάδι από το τηγάνισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10΄ σκεπασμένα για να βγάλουν τα υγρά τους, και άλλα 5′ ξέσκεπα
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε την κλωστή και τις οδοντογλυφίδες και τα σερβίρουμε ή ολόκληρα σε κάθε πιάτο με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή λαχανικά, ή κομμένα σε φέτες
- Για τα σάντουιτς, βάζετε κάποιο λαχανικό (πχ φύλλα από μαρούλι ή άισμπεργκ), έξτρα φέτες τυρί, ακόμα και μαγιονέζα αν επιθυμείτε
Καλή σας απόλαυση!