I ❤ kouzina
Image default
ΚρέαςΜαγειρική

Γεμιστά ρολάκια από φιλέτο κοτόπουλου

Το θες για καθημερινό πιάτο; Το θες για τον μπουφέ σου σε γιορτινό τραπέζι; Μήπως το θες για σνακ πάνω σε ψωμί ή σάντουιτς; Όπως και να το θες, αυτό το απλό αλλά γευστικό ρολάκι από στήθος κοτόπουλου είναι η απόλυτη λύση!

Φυσικά και μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι λαχταράει η ψυχή σας, αλλά η απλότητα στη δική μου συνταγή κάνει την ευκολία, την οικονομία και τη νοστιμιά, γιατί… ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Υπέροχα για τα απλό ή γιορτινό τραπέζι, αλλά και τέλεια λύση για ένα σάντουιτς, αφού μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας σε ένα τάπερ και να κόψετε μετά κρύες φέτες.

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 10΄ Χρόνος μαγειρέματος : 20΄ Μερίδες : 4

Πάμε να τα φτιάξουμε;

Γεμιστά ρολάκια από φιλέτο κοτόπουλου

I ❤ kouzina Γεμιστά ρολάκια από φιλέτο κοτόπουλου Γεμιστά ρολάκια από φιλέτο κοτόπουλου Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 160 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες (ή 2 αν είναι μικρές)
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χαράσσουμε τα φιλέτα στη μέση και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο και με ένα βαρύ αντικείμενο ή μπλάστρι τα κάνουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε
  2. Τα αλατοπιερώνουμε, και βάζουμε στρώσεις από τον μαϊντανό, το τυρί και τις πιπεριές και τα τυλίγουμε σε ρολάκια
  3. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες να μην ανοίξουν και στη συνέχεια παίρνουμε σπάγκο ή κλωστή και τα δένουμε σε ρολό (πρώτα κάθετα και στο τέλος μια κατά μήκος)
  4. Τα αλατοπιπερώνουμε κι απέξω και τα περνάμε σε λίγο αλευράκι
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περνάμε τα ρολάκια απ’ όλες τις πλευρές να ροδίσουν ελαφριά
  6. Τα βάζουμε στη συνέχεια σε μια γάστρα ή πυρέξ που σκεπάζει, ρίχνουμε μέσα και το λάδι από το τηγάνισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10΄ σκεπασμένα για να βγάλουν τα υγρά τους, και άλλα 5′ ξέσκεπα
  7. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε την κλωστή και τις οδοντογλυφίδες και τα σερβίρουμε ή ολόκληρα σε κάθε πιάτο με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή λαχανικά, ή κομμένα σε φέτες
  8. Για τα σάντουιτς, βάζετε κάποιο λαχανικό (πχ φύλλα από μαρούλι ή άισμπεργκ), έξτρα φέτες τυρί, ακόμα και μαγιονέζα αν επιθυμείτε

Καλή σας απόλαυση!

 

Δείτε ακόμα

Total
20
Share