Μια τέλεια συνταγή για πίτα με κολοκύθα, εύκολη και γρήγορη, για σνακ, πρώτο ή κυρίως πιάτο!
Θα σας δώσω υλικά για 4 μερίδες, άρα θα χρειαστείτε μικρό ταψάκι ή πυρέξ, αλλά διπλασιάζοντας τις δόσεις μπορείτε να κάνετε την πίτα για περισσότερα άτομα.
Υλικά
- μισή κολοκύθα ποικιλία butternut τριμμένη στον τρίφτη
- μισό πακέτο φύλο κρούστας
- 1 ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
- 1 ½ κούπα τριμμένη φρέσκια μυζήθρα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. γάλα
- θυμάρι
- ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- ηλιόσπορους
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά την τριμμένη κολοκύθα και την αλατοπιπερώνετε
- Απλώνετε τα μισά φύλα κρούστας στο ταψάκι ή πυρέξ περνώντας τα με λίγο φυτικό λάδι κάθε φορά
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κολοκύθα, και τα τυριά, και προσθέτετε τα φυλλαράκι από το θυμάρι
- Τα ρίχνετε στα στρωμένα φύλα
- Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και λούζετε το μείγμα να πάει παντού – κρατείστε ελάχιστα για την επάλειψη
- Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο ελαφρά
- Αλείφετε το πάνω φύλλο με το υπόλοιπο γάλα + αυγό
- Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους
- Ψήνετε περίπου 25′ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο
Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο απλά, αλλά… και τόσο νόστιμα!