Δροσερό επιδόρπιο με κρέμα βανίλιας, μους λευκής σοκολάτας και μύρτιλλα!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό επιδόρπιο να… το φας στο ποτήρι!

Θα το φτιάξουμε με δυο στρώσεις, μια με κρέμα βανίλιας και μια με μους λευκής σοκολάτας, ενώ θα βάλουμε και τα αγαπημένα μου μύρτιλλα!

Επιλέξτε όμορφα ποτήρια να το σερβίρετε όμορφο και δροσερό από το ψυγείο!

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας : 5΄ Χρόνος μαγειρέματος : 15΄ Μερίδες : 6

Υλικά

Για την κρέμα βανίλιας

  • 750 ml γάλα κατσικίσιο
  • 3 αβγά
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή ένα κλωναράκι

Για την μους λευκής σοκολάτας

  • 340 γρ. λευκή σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 340 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Για γέμισμα – γαρνίρισμα

  • 124 γρ μύρτιλλα
  • φλέικς μαύρης σοκολάτας (ή γάλακτος)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας: Με ένα σύρμα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταίνεται πάνω σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ζεσταθεί καλύτερα το ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και ξαναγυρίζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
  3. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε την κρέμα στα ποτήρια να κρυώνει
  5. Συνεχίζουμε με την μους: Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως.
  6. Έπειτα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Στη συνέχεια, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαντιγί.
  8. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα και να σχηματιστεί η μους.
  9. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μύρτιλλα
  10. Βάζουμε μερικά στα ποτήρια κι από πάνω προσθέτουμε τη μους και μερικά μύρτιλλα ακόμα
  11. Διακοσμούμε τα ποτήρια με flakes μαύρης σοκολάτας

Καλή απόλαυση!

Related Posts