I ❤ kouzina
Image default
ΚρέαςΜαγειρική

Αρνίσιες κοτολέτες (παϊδάκια) πανέ

Συνήθως τρώμε τα παϊδάκια ψητά στα κάρβουνα, στις διάφορες ταβέρνες, ή στο ψητά από το αρνί στο φούρνο. Ωστόσο, τα παϊδάκια, σε πολλές χώρες Ευρωπαϊκές και στην Αμερική σερβίρονται με διάφορους τρόπους, κι ένας από αυτούς είναι οι λαχταριστές κοτολέτες, δηλαδή πανέ

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας  10΄ | Χρόνος μαγειρέματος  25΄ | Μερίδες  4

Συνήθως -στα καλά εστιατόρια- καθαρίζουν το κρεατάκι και το λιπάκι από το κόκκαλο, για να το πιάνεις κιόλας από κει αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις μαχαιροπίρουνο, αλλά θα έλεγα ότι εκεί βρίσκεται και η περισσότερη νοστιμιά, και θα πάει χαμένη.

Σερβίρονται με φρέσκα ή βραστά λαχανικά, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, γλυκοπατάτα ή κίτρινη ψητή κολοκύθα. Και η κλασσική συνταγή, μοιάζει πολύ με εκείνη του σνίτσελ, με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά ή τριμμένο ψωμί, πολλές φορές και τριμμένη παρμεζάνα. Απαιτείται προηγουμένως να έχουν αφαιρεθεί όλα τα λίπη.

Όμως… όχι, όχι, όχι. Θα σας δώσω μια συνταγή πολύ πιο εύκολη, πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο νόστιμη παρότι έχει λιγότερα υλικά! Και τώρα που το ρεύμα ακριβαίνει, δεν χρειάζεται να κάψετε φούρνο και τα παϊδάκια σας θα γίνουν σε χρόνο ρεκόρ, για ένα πλούσιο Κυριακάτικο γεύμα ή ένα καλό τραπέζι με φίλους.

Προαιρετικά, μπορείτε στο μείγμα κρούστας να προσθέσετε τριμμένα κάσιους ή φουντούκια για περισσότερη τραγανότητα και νοστιμιά.

Υλικά

  • 12 κοτολέτες (μπριζολάκια), αρνίσιες
  • 1 ποτήρι αλεύρι κίτρινο (για ψωμί ζυμωτό) ή καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. μείγμα κάρυ
  • 3-4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα παϊδάκια και ΔΕΝ τα στεγνώνουμε, απλά τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • Ετοιμάζουμε το μείγμα με το αλεύρι, το κάρυ, και το αλατοπίπερο
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά
  • Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει
  • Παίρνουμε ένα-ένα τα μπριζολάκια, τα περνάμε καλά από το μείγμα και τα τινάζουμε πριν τα βάλουμε να τηγανιστούν. Μην φοβάστε αν το λιπάκι και οι πετσούλες δεν καλυφθούν πλήρως, θα λιώσουν στο τηγάνι και θα γίνουν τραγανιστά. Το ψαχνό μας ενδιαφέρει περισσότερο να είναι καλά σκεπασμένο για να θωρακιστεί, κι έτσι το κρέας να παραμείνει μέσα ζουμερό.
  • Τα βάζουμε στο τηγάνι και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη. Πρέπει να τηγανιστούν καλά. Οπότε ίσως χρειαστεί να τα γυρίσετε καναδυό φορές
  • Τα σερβίρουμε με λαχανικά φρέσκα ή βραστά, πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες ή ψητή γλυκοπατάτα.

Δοκιμάστε και απολαύστε!

Δείτε ακόμα

Total
1
Share