Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με γεμιστές πιπεριές!

Tι θα λέγατε να φτιάξουμε ωραίες γεμιστές πιπεριές που δεν θέλουν ψήσιμο, απλά γέμισμα με μια ωραία δροσερή σαλάτα; Το μόνο μαγείρεμα που απαιτείται είναι να βράσετε τις πατατούλες και τα αυγά!

Τέλειο φαγητό για μετά ένα μπάνιο στη θάλασσα, μπορείτε να έχετε έτοιμες τις πατάτες και τα αυγά σας, και να στήσετε πιάτο μόλις επιστρέψετε από τον καυτό ήλιο.

Επίσης, αν δεν τις θέλετε για κύριο πιάτο, είναι ακόμα τέλειες και για ορεκτικό. Μπορείτε ακόμα αν θέλετε να προσθέσετε στη συνταγή ζαμπόν χοιρινό ή γαλοπούλας, ακόμα και τόνο, αν και δεν συνιστώ να τρώτε συχνά αυτό το μεγάλο ψάρι, ειδικά της κονσέρβας. Άντε για μια φορά, ίσως δεν πειράζει, αλλά μην το πάρετε και συνήθεια.

Η απλή εκδοχή ωστόσο είναι σούπερ αρκετή για να σας χορτάσει, πιο οικονομική και πιο ελαφριά!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 1ο΄ | Χρόνος μαγειρέματος 10΄ | Μερίδες 4

tips: Για να βράσουν οι πατάτες γρήγορα, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε κομμάτια, και βάλτε ζεστό νερό από τον βραστήρα. Θα χρειαστούν έτσι μόνο 5-7 λεπτά!

Το αυγό πρέπει να βράσει 10 λεπτά για να μπορούμε να το κόψουμε.

Υλικά

  • 8 πιπεριές της αρεσκείας σας (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες ή και Φλωρίνης)
  • 2 μεγάλες πατάτας
  • 2 καρότα
  • 2 αυγά
  • 1 αβοκάντο
  • 1 αγγουράκι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 3-4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λεμονοθύμαρο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε ξεχωριστά σκεύη τις πατάτες για 5-7 λεπτά όπως περιγράψαμε παραπάνω, και για 10 λεπτά τα αυγά
  2. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα καπάκια από τις πιπεριές (δεν τα πετάμε) και μετά τις κόβουμε στη μέση να γίνουν κουπάκια
  3. Κόβουμε τα καρότα και το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια, αλλά και όση σάρκα πιπεριάς έμεινε στα καπάκια – δεν πετάμε τίποτα!
  4. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την κάπαρη και το λεμονοθύμαρο
  5. Μόλις κρυώσουν πατάτες και αυγά τα κόβουμε επίσης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε με τα άλλα υλικά στο μπολ
  6. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε απλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  7. Γεμίζουμε τις πιπεριές μας και γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού

Καλή απόλαυση!

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με πιπεριές!

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με γεμιστές πιπεριές! Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με γεμιστές πιπεριές! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
❤❤❤
👇👍 5.0/5
( 1 👌 )

Υλικά

8 πιπεριές της αρεσκείας σας (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες ή και Φλωρίνης)
2 μεγάλες πατάτας
2 καρότα
2 αυγά
1 αβοκάντο
1 αγγουράκι
2 κ.σ. κάπαρη
3-4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λεμονοθύμαρο 
αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε ξεχωριστά σκεύη τις πατάτες για 5-7 λεπτά όπως περιγράψαμε παραπάνω, και για 10 λεπτά τα αυγά
  2. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα καπάκια από τις πιπεριές (δεν τα πετάμε) και μετά τις κόβουμε στη μέση να γίνουν κουπάκια
  3. Κόβουμε τα καρότα και το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια, αλλά και όση σάρκα πιπεριάς έμεινε στα καπάκια – δεν πετάμε τίποτα!
  4. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την κάπαρη και το λεμονοθύμαρο
  5. Μόλις κρυώσουν πατάτες και αυγά τα κόβουμε επίσης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε με τα άλλα υλικά στο μπολ
  6. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε απλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  7. Γεμίζουμε τις πιπεριές μας και γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού

Σημειώσεις

Για να βράσουν οι πατάτες γρήγορα, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε κομμάτια, και βάλτε ζεστό νερό από τον βραστήρα. Θα χρειαστούν έτσι μόνο 5-7 λεπτά! Το αυγό πρέπει να βράσει 10 λεπτά για να μπορούμε να το κόψουμε.

Total
10
Shares
Related Posts
Total
10
Share