Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο και μπισκότα, με σάλτσα από βερίκοκα

Total
17
Shares

Ξέρω, όταν ακούτε για τσιζκέικ, το μυαλό σας συνήθως πάει στα μπισκότα digestive για να προετοιμάσετε τη βάση. Αλλά για ποιο λόγο να δώσετε περίπου 2 ευρώ για να ετοιμάσετε τη βάση ενός “σπιτικού” γλυκίσματος με έτοιμα μπισκότα που περιέχουν διάφορα βιομηχανικά υλικά και να μην την κάνετε εύκολα και πιο υγιεινά οικονομικά μόνοι σας; Ε άντε θα το πω: Και πιο νόστιμα;

Η συνταγή για τη βάση που θα σας δώσω, δεν θα υπολείπεται σε γεύση από τα μπισκότα digestive, κι αν δεν το πείτε, ουδείς θα το καταλάβει! Μπορείτε να φτιάξετε το υπέροχο γλύκισμα σε ποτήρια, χωρίς να ψήσετε τη βάση στο φούρνο, μόνο ένα 5λεπτο «πέρασμα» των συστατικών σε ένα τηγάνι, αλλά αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι θα γίνει σφιχτή για να την κάνετε σαν τούρτα, μπορείτε να την ψήσετε στον φούρνο για 10′, όπως θα κάνατε κανονικά και με τα μπισκότα εμπορίου. Η διαφορά; Θα είναι εξ ολοκλήρου σπιτική!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 5΄ | Μερίδες 8

Πάμε να φτιάξουμε τα τσιζκέικ σε ποτήρι, με βερίκοκα που είναι και η εποχή τους γιατί δεν κρατιέμαι!

Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ κούπες καρύδια
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. φυτικό έλαιο
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • Για την κρέμα:
  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ώριμα μικρά βερίκοκα (ή δυο μεγάλα)
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
  • Για το σιρόπι με βερίκοκα:
  • 200 γρ. βερίκοκα κομμένα στα 4
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • νερό
Εκτέλεση
  1. Για την βάση του cheesecake:
  2. Αλέθουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης και τα καρύδια μέχρι να γίνουν σκόνη
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το φυτικό έλαιο να ζεσταθεί
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα ψήνουμε μέχρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν χρώμα (αν είναι να κάνετε ψήσιμο της βάσης σε φόρμα και στο φούρνο, τότε σταματάτε πριν ολοκληρωθεί το καβούρδισμα, για να συνεχίσετε το υπόλοιπο ψήσιμο για 10 λεπτά στο φούρνο)
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι (αν δεν είναι αερίου) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί με όλο το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Το τοποθετούμε σε μπολάκια ή τη φόρμα, κι αφού το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού, το πιέζουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε μπολάκια ή φόρμα στο ψυγείο να παγώσουν όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα
  7. Για το σιρόπι βερίκοκα:
  8. Βάζουμε τα κομμένα βερίκοκα σε μια πλατιά κατσαρόλα (ή ακόμα και βαθύ τηγάνι) τα μισοσκεπάζουμε με νερό ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει κι ετοιμάζουμε την κρέμα
  9. Για την κρέμα:
  10. Πολτοποιούμε καλά σε μούλτι τα βερίκοκα
  11. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα
  12. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την αχνή, τον τον πολτό από βερίκοκα και  την βανίλια
  13. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  14. Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο
  15. Βγάζουμε τα μπολ ή την παγωμένη βάση σε φόρμα του τσίζκεικ από το ψυγείο
  16. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στη βάση και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια
  17. Τοποθετούμε τα μπολ ή τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί
  18. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα από βερίκοκο και ξαναπαγώνουμε στο ψυγείο
  19. Σερβίρουμε με ολόφρεσκα φύλλα δυόσμου

Καλή απόλαυση!

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο και μπισκότα, με σάλτσα από βερίκοκα

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο και μπισκότα, με σάλτσα από βερίκοκα Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο και μπισκότα, με σάλτσα από βερίκοκα Εκτυπώστε
Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ κούπες καρύδια
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. φυτικό έλαιο
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • Για την κρέμα:
  • 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ώριμα μικρά βερίκοκα (ή δυο μεγάλα)
  • 1 κ.γ. βανίλια ή κάψουλα
  • Για το σιρόπι με βερίκοκα:
  • 200 γρ. βερίκοκα κομμένα στα 4
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • νερό

Εκτέλεση

Για την βάση του cheesecake:
Αλέθουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης και τα καρύδια μέχρι να γίνουν σκόνη
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζουμε το φυτικό έλαιο να ζεσταθεί
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα ψήνουμε μέχρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν χρώμα (αν είναι να κάνετε ψήσιμο της βάσης σε φόρμα και στο φούρνο, τότε σταματάτε πριν ολοκληρωθεί το καβούρδισμα, για να συνεχίσετε το υπόλοιπο ψήσιμο για 10 λεπτά στο φούρνο)
Σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι (αν δεν είναι αερίου) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί με όλο το υπόλοιπο μείγμα.
Το τοποθετούμε σε μπολάκια ή τη φόρμα, κι αφού το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού, το πιέζουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε μπολάκια ή φόρμα στο ψυγείο να παγώσουν όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα
Για το σιρόπι βερίκοκα:
Βάζουμε τα κομμένα βερίκοκα σε μια πλατιά κατσαρόλα (ή ακόμα και βαθύ τηγάνι) τα μισοσκεπάζουμε με νερό ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει κι ετοιμάζουμε την κρέμα
Για την κρέμα:
Πολτοποιούμε καλά σε μούλτι τα βερίκοκα
Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός ή σύρμα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα
Προσθέτουμε την ζάχαρη, την αχνή, τον τον πολτό από βερίκοκα και  την βανίλια
Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και με το μίξερ χειρός χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο
Βγάζουμε τα μπολ ή την παγωμένη βάση σε φόρμα του τσίζκεικ από το ψυγείο
Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στη βάση και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια
Τοποθετούμε τα μπολ ή τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα από βερίκοκο και ξαναπαγώνουμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε με ολόφρεσκα φύλλα δυόσμου

Total
17
Shares

ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνο ρολό κοτόπουλο – Βρέθηκε σαλμονέλα

Αποσύρεται από την αγορά με εντολή του ΕΦΕΤ ρολό κοτόπουλο, στο οποίο βρέθηκε σαλμονέλα Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ,…

You May Also Like

Total
17
Share