Αγκινάρες αλά… Κυριακούλα!

Total
25
Shares

Aπλά λατρεύω τις αγκινάρες! Εσείς; Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το καθάρισμα που είναι λίγο μπελαλίδικο, γι’ αυτό πρέπει να είναι τρυφερές, κι ότι δεν τις βρίσκεις όλο το χρόνο.

Οπότε τι κάνουμε; Έχουμε μερικές κατεψυγμένες στο ψυγείο κι άμα τις λαχταρίσετε με τα υπόλοιπα υλικά που είναι και συνήθως διαθέσιμα στο σπίτι -πατάτες, καρότα, κρεμμύδι κ.λπ- μπορείτε να τις φτιάξετε ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι σαν τις φρέσκιες, αλλά δεν είναι και κακές!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 30΄ | Μερίδες 4

Έτσι κι εγώ ξύπνησα προχτές με παιχνιδιάρικη διάθεση να φάω αγκινάρες, αλλά όχι με την κλασική συνταγή αλά πολίτα, αλλά σαν σνακ, σαν street food, τηγανίζοντας τις αγκινάρες, κάτι που βρίσκω εξαιρετικά νόστιμο!

Αυτή η εκδοχή αλά… Κυριακούλα του πιάτου, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και με τις κατεψυγμένες σας αγκινάρες, για παιδάκια, παρτάκια, ελαφρύ γεύμα με παρέα, ακόμα και για φοιτητές ή εργαζόμενους που θέλουν κάτι γρήγορο και υγιεινό, να ξεφύγουν την λύση της ομελέτας ή μακαρονάδας. Δεν θέλει ιδιαίτερες μαγειρικές  ικανότητες!

Κι αν υπάρχει ατμομάγειρας στο σπίτι, ακόμα καλύτερα, γιατί τα λαχανικά μας δεν θα τραβήξουν πολύ νερό. Για όσους θέλουν το πιάτο vegan ή νηστίσιμο, μπορούν να αντικαταστήσουν τη σως γιαουρτιού με σως από κρέμα καρύδας ή απλή κέτσαπ. Δουλεύουν καλά και τα δύο.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά
  • 8 μέτριες αγκινάρες τρυφερές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 μέτρια καρότα, σε φέτες
  • 4 πατάτες
  • φυτικό έλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (να παραληφθεί στη νηστίσιμη εκδοχή)
  • Για τη σως γιαουρτιού:
  • 1 κούπα γιαούρτι (ή κρέμα καρύδας για το νηστίσιμο)
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβετε τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια, τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες στα 4
  2. Τα μαγειρεύετε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμομάγειρα αλλά όσο χρειάζεται για να μείνουν αλ ντέντε – να μην διαλύονται οι πατάτες
  3. Αλατοπιπερώνετε τις αγκινάρες και τις αλευρώνετε
  4. Με ένα πιρούνι κόβετε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια – θέλουμε να είναι ακατάστατες οι άκρες τους για να γίνουν πιο τραγανές
  5. Βάζετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ το φυτικό έλαιο και το βούτυρο να ζεσταθεί και ξεκινάτε να τηγανίζετε τις αγκινάρες, τις πατάτες και τέλος τα καρότα, μέχρι να ροδίσουν, αφού τα αλατοπιπερώσετε πρώτα
  6. Ετοιμάζετε τη σως γιαουρτιού προσθέτοντας στο γιαούρτι όλα τα υλικά κι ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  7. Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια ή κουπάκια για πάρτι περιχύνοντας από πάνω τη σως γιαουρτιού

Καλή απόλαυση!

 

Total
25
Shares

Αλμυρή «τούρτα» λαχανικών με κρέμα τυριού

Τα αλμυρά κέικ πιθανώς να τα γνωρίζετε. Οι συνταγές για αλμυρά κέικ είναι εξίσου νόστιμες με τα γλυκά…

You May Also Like

Total
25
Share