Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Πανεύκολοι και νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες

Εύκολα και νόστιμα κεφτεδάκια με μελιτζάνα και τυρί – Υπέροχος μεζές ή ορεκτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 12 κεφτεδάκια

Τέλειος μεζές ή ορεκτικό για τις καλοκαιρινές σας απολαύσεις, οικογενειακά ή με παρέα!

Θα τους λατρέψουν μεγάλοι και μικροί!

Πάμε γρήγορα να τους φτιάξουμε γιατί άνοιξε η όρεξη μου 😉

Υλικά

  • 2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη γαλέτα: (ή φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί)
  •  2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτός, ή 1 κ.γ. σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • φυτικό έλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν οι μελιτζάνες – η μία ολόκληρη και η άλλη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια πασπαλισμένη με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν
  2. Τις αφήνετε να κρυώσουν
  3. Τρίβετε στο μούλτι το ψωμί σας, (το δικό μου ήταν ολικής και είναι ακόμα πιο καλό) και το αδειάζετε σε ένα μπολ
  4. Περνάτε από το μούλτι τη σάρκα της ολόκληρης μελιτζάνας και τα κομμάτια της δεύτερης μέχρι να γίνουν πολτός
  5. Τις προσθέτετε κι αυτές στο μπολ με τη γαλέτα και συμπληρώνετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά – αυγό, τυρί, πελτέ, μυρωδικά και μπαχαρικά
  6. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μέχρι να γίνουν ένα κάπως σφιχτό μείγμα που μπορεί να δουλευτεί με ευκολία (αν είναι υγρό, προσθέτετε κι άλλη γαλέτα)
  7. Ζεσταίνετε μπόλικο φυτικό λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά ολόγυρα – Προσοχή να μην σας αρπάξουν, δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα
  8. Τα σερβίρετε με σως γιαουρτιού

tip: Μια πανεύκολη σως γιαουρτιού που τους ταιριάζει γίνεται με στραγγιστό γιαούρτι, μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο

Μελιτζανοκεφτέδες

Πανεύκολοι και νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες Πανεύκολοι και νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες Εκτυπώστε
Μερίδες: 12 κεφτεδάκια Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
❤❤❤
👇👍 5.0/5
( 1 👌 )

Υλικά

2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
1 1/2 κούπα τριμμένη γαλέτα: (ή φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί)

 2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
1 αυγό
1 κ.σ. πελτέ
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο πολτός, ή 1 κ.γ. σκόνη
αλάτι και πιπέρι
φυτικό έλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν οι μελιτζάνες – η μία ολόκληρη και η άλλη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια πασπαλισμένη με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν
  2. Τις αφήνετε να κρυώσουν
  3. Τρίβετε στο μούλτι το ψωμί σας, (το δικό μου ήταν ολικής και είναι ακόμα πιο καλό) και το αδειάζετε σε ένα μπολ
  4. Περνάτε από το μούλτι τη σάρκα της ολόκληρης μελιτζάνας και τα κομμάτια της δεύτερης μέχρι να γίνουν πολτός
  5. Τις προσθέτετε κι αυτές στο μπολ με τη γαλέτα και συμπληρώνετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά – αυγό, τυρί, πελτέ, μυρωδικά και μπαχαρικά
  6. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μέχρι να γίνουν ένα κάπως σφιχτό μείγμα που μπορεί να δουλευτεί με ευκολία (αν είναι υγρό, προσθέτετε κι άλλη γαλέτα)
  7. Ζεσταίνετε μπόλικο φυτικό λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά ολόγυρα – Προσοχή να μην σας αρπάξουν, δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα
  8. Τα σερβίρετε με σως γιαουρτιού

Σημειώσεις

tip: Μια πανεύκολη σως γιαουρτιού που τους ταιριάζει γίνεται με στραγγιστό γιαούρτι, μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share