Μια πολύ ωραία συνταγή για ταχινόπιτα από την Χρύσα Παραδείση που δίδαξε μαγειρική, την ελληνική και ξένη κουζίνα, σε πολλές Ελληνίδες νοικοκυρές.
Βαθμός δυσκολίας Μέτρια | Χρόνος προετοιμασίας 20΄ | Χρόνος μαγειρέματος 45΄ | Μερίδες 8-10
Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γλυκό χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 5 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ξανθή σταφίδα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα κόντιτα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε το ταχίνι και ρίχνετε τμηματικά το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη
- Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
- Προσθέτετε τα φρούτα
- Ρίχνετε το μείγμα από ταχίνι κι ανακατεύετε ελαφρά
- Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ορθογώνιο ταψί 25Χ35 εκατοστών και το πασπαλίζετε με αλεύρι
- Το αναποδογυρίζετε για να πέσει το περιττό αλεύρι
- Βάζετε μέσα το μείγμα ταχινόπιτας και το ψήνετε για 45 περίπου λεπτά
- Κοσκινίζετε επάνω στην ταχινόπιτα άχνη ζάχαρη ή τη σκεπάζετε με γλάσο πορτοκαλιού (1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, και ξύσμα πορτοκαλιού
Υλικά
Εκτέλεση