Ταχινόπιτα της Χρύσας Παραδείση

Total
7
Shares

Μια πολύ ωραία συνταγή για ταχινόπιτα από την Χρύσα Παραδείση που δίδαξε μαγειρική, την ελληνική και ξένη κουζίνα, σε πολλές Ελληνίδες νοικοκυρές.

Βαθμός δυσκολίας Μέτρια | Χρόνος προετοιμασίας 20΄ | Χρόνος μαγειρέματος 45΄ | Μερίδες 8-10

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γλυκό χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 5 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ξανθή σταφίδα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα κόντιτα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το ταχίνι και ρίχνετε τμηματικά το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη
  2. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
  3. Προσθέτετε τα φρούτα
  4. Ρίχνετε το μείγμα από ταχίνι κι ανακατεύετε ελαφρά
  5. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ορθογώνιο ταψί 25Χ35 εκατοστών και το πασπαλίζετε με αλεύρι
  6. Το αναποδογυρίζετε για να πέσει το περιττό αλεύρι
  7. Βάζετε μέσα το μείγμα ταχινόπιτας και το ψήνετε για 45 περίπου λεπτά
  8. Κοσκινίζετε επάνω στην ταχινόπιτα άχνη ζάχαρη ή τη σκεπάζετε με γλάσο πορτοκαλιού (1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, και ξύσμα πορτοκαλιού

Ταχινόπιτα της Χρύσας Παραδείση

Ταχινόπιτα της Χρύσας Παραδείση Ταχινόπιτα της Χρύσας Παραδείση Εκτυπώστε
Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 2 ψήφος )

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι 
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γλυκό χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 
  • 5 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ξανθή σταφίδα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα κόντιτα
  • Εκτέλεση

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το ταχίνι και ρίχνετε τμηματικά το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη
  2. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
  3. Προσθέτετε τα φρούτα
  4. Ρίχνετε το μείγμα από ταχίνι κι ανακατεύετε ελαφρά
  5. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ορθογώνιο ταψί 25Χ35 εκατοστών και το πασπαλίζετε με αλεύρι
  6. Το αναποδογυρίζετε για να πέσει το περιττό αλεύρι
  7. Βάζετε μέσα το μείγμα ταχινόπιτας και το ψήνετε για 45 περίπου λεπτά
  8. Κοσκινίζετε επάνω στην ταχινόπιτα άχνη ζάχαρη ή τη σκεπάζετε με γλάσο πορτοκαλιού (1½ ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, και ξύσμα

Total
7
Shares

H Ferrero εντόπισε την προέλευση της επιδημίας σαλμονέλας

Την προέλευση της επιδημίας σαλμονέλας σε ένα φίλτρο στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Arlon του Βελγίου κατάφερε, σύμφωνα…

You May Also Like

Total
7
Share