Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Kinder… «Έκπληξη»: Αποσύρει σοκολάτες και στη Γαλλία μετά από 21 περιπτώσεις σαλμονέλας

Μετά την Βρετανία και την Ιρλανδία και η Γαλλία αποσύρει προϊόντα της εταιρείας Kinder, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 21 περιπτώσεις λοιμώξεων με το βακτήριο της σαλμονέλας σε μικρά παιδιά.

Την απόφαση για την απόσυρση των γλυκισμάτων της Kinder πήρε η εταιρεία που τα εισάγει στη Γαλλία, μετά την είδηση για κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά που εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder.

Οι σοκολάτες αυτές είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες ημέρες, ιδίως ενόψει του καθολικού Πάσχα, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Total
5
Shares
Related Posts
Total
5
Share