Πείνασες; Εύκολες τυροκροκέτες με βρώμη χωρίς αλεύρι σε 3 λεπτά!

Total
1
Shares

Nα γράφω και πιο εύκολες συνταγές, μου είπαν, για μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο, αλλά και για νέους εργαζόμενους και φοιτητές.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως κάνουμε τυροκροκέτες με λίγα υλικά αλλά χωρίς αλεύρι, μόνο με βρώμη. Δεν θα γίνουν “μπαλίτσες” όπως οι κανονικές τυροκροκέτες αλλά κάπως πιο πλακουτσωτές, αλλά από την άλλη πολύ τραγανές χωρίς να απορροφήσουν πολύ λάδι!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 5΄ | Χρόνος μαγειρέματος 3΄ | Μερίδες Ατομικό πιάτο ή 6 κροκέτες

Η δοσολογία είναι για ένα… πεινασμένο άτομο, κι αν έχετε παρέα ή κανένα παρτάκι και τους θέλετε για μπουφέ, τότε απλά πολλαπλασιάζετε τη δόση.

Υλικά
  • 1 ½ κούπα mix τριμμένων τυριών από έμενταλ ή τσένταρ και γραβιέρα ή κασέρι (επιλέξτε ένα από τις δυο κατηγορίες, ή και περισσότερα)
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • φυτικό έλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά φυτικό έλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το mix τυριών, το αυγό, τη βρώμη και το γάλα ή κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, και αλάτι με προσοχή, αναλόγως την αλμυρότητα των τυριών
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλό μείγμα
  4. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μια-μια δόσεις από το μείγμα, τις κάνουμε όσο γίνεται ομοιόμορφες, και τις βάζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές
  5. Αφαιρούμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις βάζουμε στο πιάτο

Πάνε τέλεια συνοδεία με πατάτες τηγανιτές και φρεσκοκομμένα λαχανικά!

Η βρώμη είναι εκτός από πιο γευστική από το αλεύρι, πλούσια σε συστατικά και χορταστική, δεν θα χρειαστείς καν ψωμί! Τέλεια συνταγή και για όσους θέλουν ένα γρήγορο αλλά πλούσιο πρωινό!

σημείωση: για πιο μερακλίδικες κροκέτες μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά

Πείνασες; Εύκολες τυροκροκέτες με βρώμη χωρίς αλεύρι σε 3 λεπτά!

Πείνασες; Εύκολες τυροκροκέτες με βρώμη χωρίς αλεύρι σε 3 λεπτά! Πείνασες; Εύκολες τυροκροκέτες με βρώμη χωρίς αλεύρι σε 3 λεπτά! Εκτυπώστε
Μερίδες: Ατομικό πιάτο ή 6 κροκέτες Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 1 ½ κούπα mix τριμμένων τυριών από έμενταλ ή τσένταρ και γραβιέρα ή κασέρι (επιλέξτε ένα από τις δυο κατηγορίες, ή και περισσότερα)
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • φυτικό έλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά φυτικό έλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το mix τυριών, το αυγό, τη βρώμη και το γάλα ή κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, και αλάτι με προσοχή, αναλόγως την αλμυρότητα των τυριών
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα καλό μείγμα
  4. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μια-μια δόσεις από το μείγμα, τις κάνουμε όσο γίνεται ομοιόμορφες, και τις βάζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές
  5. Αφαιρούμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις βάζουμε στο πιάτο

Σημειώσεις

για πιο μερακλίδικες κροκέτες μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά

Total
1
Shares

Pasta με μπρόκολο και κουνουπίδι

Ομολογώ: Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχω φτιάξει/φάει και γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα! Βαθμός δυσκολίας Εύκολη…

You May Also Like

Total
1
Share