Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Burger σε σφολιάτα (τύπου Wellington)

Είναι μοσχάρι Wellington; Είναι burger; Είναι κάτι μεταξύ των δυο, «πειραγμένο» μπεργκεράκι, με ξεχωριστή σάλτσα, και… προσωπικότητα!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4

Έτσι κι αλλιώς, τόσο το μοσχάρι Wellington όσο και το burger, δεν έχουν στάνταρ συνταγή, έχουν ιδέα που ανοίγει παράθυρο σε φαντασία και δημιουργικότητα!
Το πρώτο είναι αγγλικό πιάτο ενός μεγάλου μοσχαρίσιου φιλέτου τυλιγμένο σε σφολιάτα, με καραμελωμένο μείγμα μανιταριών, το δεύτερο είναι το γνωστό  χαρακτηριστικό Αμερικάνικο έδεσμα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, παγκοσμίως πλέον!
Ας δούμε λοιπόν, πως παντρεύουμε αυτά τα δυο, και τι αλλαγές κάνουμε; Και θα έχετε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που θα σας χαρίσει πολύ θαυμασμό και.. φιλάκια!

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 6 φέτες ημίσκληρο τυρί (του τοστ)
  • 3 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1+2)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 5 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το αυγό από ασπράδι και κρόκο
  2. Σε μια λεκάνη βάζετε τον κιμά, την μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, την μουστάρδα και το ασπράδι του αυγού ελαφρά χτυπημένο
  3. Αλατοπιπερώνετε πολύ καλά και πλάθετε τον κιμά να ομογενοποιηθεί
  4. Τον χωρίζετε σε 8 μπιφτέκια
  5. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα μπιφτέκια απ’ όλες τις πλευρές για δυο τρία λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα, αλλά μέσα να μείνουν «ζωντανά»
  6. Αφαιρείτε τα μπιφτέκια και τα αφήνετε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσετε την σάλτσα
  7. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τριμμένα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε το μείγμα με το χυμό των δυο πορτοκαλιών
  8. Προσθέτετε τη σόγια σος και την κουβερτούρα, και μαγειρεύετε ελάχιστα μέχρι να γίνει σάλτσα
  9. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας, και τα κόβετε σε 8 κομμάτια
  10. Βάζετε σε κάθε κομμάτι σαν βάση λίγη από τη σάλτσα καρότου, μια φέτα κι από ένα μπιφτέκι.
  11. Κλείνετε το κάθε μπιφτέκι μέσα στη σφολιάτα απ’ όλες τις πλευρές
  12. Αραιώνετε τον κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι και περνάτε το πάνω μέρος από τις σφολιάτες με τα μπιφτέκια
  13. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζετε τα μπέργκερ σας και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25-30 λεπτά
  14. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και μια ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας!

Burger σε σφολιάτα (τύπου Wellington)

Burger σε σφολιάτα (τύπου Wellington) Burger σε σφολιάτα (τύπου Wellington) Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
❤❤❤
👇👍 5.0/5
( 1 👌 )

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 6 φέτες ημίσκληρο τυρί (του τοστ)
  • 3 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 αυγό 
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1+2)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 5 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το αυγό από ασπράδι και κρόκο
  2. Σε μια λεκάνη βάζετε τον κιμά, την μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, την μουστάρδα και το ασπράδι του αυγού ελαφρά χτυπημένο
  3. Αλατοπιπερώνετε πολύ καλά και πλάθετε τον κιμά να ομογενοποιηθεί
  4. Τον χωρίζετε σε 8 μπιφτέκια
  5. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει σε δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα μπιφτέκια απ’ όλες τις πλευρές για δυο τρία λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα, αλλά μέσα να μείνουν «ζωντανά»
  6. Αφαιρείτε τα μπιφτέκια και τα αφήνετε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσετε την σάλτσα
  7. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τριμμένα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε το μείγμα με το χυμό των δυο πορτοκαλιών
  8. Προσθέτετε τη σόγια σος και την κουβερτούρα, και μαγειρεύετε ελάχιστα μέχρι να γίνει σάλτσα
  9. Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας, και τα κόβετε σε 8 κομμάτια
  10. Βάζετε σε κάθε κομμάτι σαν βάση λίγη από τη σάλτσα καρότου, μια φέτα κι από ένα μπιφτέκι.
  11. Κλείνετε το κάθε μπιφτέκι μέσα στη σφολιάτα απ’ όλες τις πλευρές
  12. Αραιώνετε τον κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι και περνάτε το πάνω μέρος από τις σφολιάτες με τα μπιφτέκια
  13. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζετε τα μπέργκερ σας και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25-30 λεπτά
  14. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές και μια ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας!
Total
3
Shares
Related Posts
Total
3
Share