Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα με σφολιάτα

Total
1
Shares

Δεν είναι μόνο γευστικά, αλλά και χάρμα οφθαλμών τούτα τα μηλοπιτάκια, που γίνονται εύκολα, ακόμα και την τελευταία στιγμή για απρόσμενους επισκέπτες, φτάνει να έχετε μήλα και σφολιάτα στο σπίτι σας!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 35΄ | Μερίδες 8-12

Αυτά τα όμορφα μηλοπιτάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, ενώ αν έχετε και καλεσμένους για καφέ, τσάι, ή γεύμα, θα κερδίσουν όλες τις εντυπώσεις!

Δεν θέλουν κόπο, ούτε πολύ χρόνο, απλά τρόπο!

Μπορείτε να τα κάνετε πιο μικρά, σαν μπουκίτσες, κόβοντας κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι λωρίδες, ή πιο μεγάλα, κόβοντας σε τέσσερις. Και μπορείτε να τα ψήσετε σε ταψάκι-φόρμα για μικρά κέικς ή φορμάκια για μάφινς.

Πάμε γρήγορα στην κουζίνα μου να τα ετοιμάσουμε;

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας (φρέσκια ή κατεψυγμένη)
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στου 180°
  2. Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε σε μέτρια φωτιά λίγο από το βούτυρο, ελάχιστα ίσα να πάει παντού και περνάτε τις φέτες μήλων για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν
  4. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 4 ή 6 ίσες λωρίδες
  5. Στη συνέχεια, απλώνουμε 7-9 φέτες μήλου κατά μήκος της μισής λωρίδα σφολιάτας – η πλευρά της φλούδας είναι στραμμένη προς τα έξω, να προεξέχει ελάχιστα
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη από την ζάχαρη και κανέλα
  7. Στη συνέχεια διπλώνουμε τον πάτο της σφολιάτας για να καλύψουμε τις φέτες μήλου και ξεκινώντας από το ένα άκρο τυλίγουμε τη ζύμη με τα μήλα μέχρι την άλλη άκρη, για να σχηματίσουμε ένα όμορφο τριαντάφυλλο μήλου
  8. Τοποθετούμε το τριαντάφυλλο μήλου σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα για μάφινς ή φορμάκια
  9. Βουτυρώνουμε τις κορφές από τα τριαντάφυλλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη
  10. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να φαίνεται χρυσοκάστανη

Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα με σφολιάτα

Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα με σφολιάτα Μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα με σφολιάτα Εκτυπώστε
Μερίδες: 8-12 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας (φρέσκια ή κατεψυγμένη)
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • κανέλα 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στου 180°
  2. Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε σε μέτρια φωτιά λίγο από το βούτυρο, ελάχιστα ίσα να πάει παντού και περνάτε τις φέτες μήλων για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν
  4. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 4 ή 6 ίσες λωρίδες
  5. Στη συνέχεια, απλώνουμε 7-9 φέτες μήλου κατά μήκος της μισής λωρίδα σφολιάτας – η πλευρά της φλούδας είναι στραμμένη προς τα έξω, να προεξέχει ελάχιστα
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη από την ζάχαρη και κανέλα
  7. Στη συνέχεια διπλώνουμε τον πάτο της σφολιάτας για να καλύψουμε τις φέτες μήλου και ξεκινώντας από το ένα άκρο τυλίγουμε τη ζύμη με τα μήλα μέχρι την άλλη άκρη, για να σχηματίσουμε ένα όμορφο τριαντάφυλλο μήλου
  8. Τοποθετούμε το τριαντάφυλλο μήλου σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα για μάφινς ή φορμάκια
  9. Βουτυρώνουμε τις κορφές από τα τριαντάφυλλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη
  10. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να φαίνεται χρυσοκάστανη
Total
1
Shares

Βελουτέ σούπα από κολοκύθα | Vegan

Μια τέλεια σούπα για χορτοφάγους και όχι μόνο, μες τη γλύκα, που μπορείτε να σερβίρετε και με εντυπωσιακό…

You May Also Like

Total
1
Share