Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Zυμαρικά με Kολοκύθα και Mπέικον

Ένας υπέροχος συνδυασμός της αγαπημένης κολοκύθας με ζυμαρικά επιλογής σας και μπέικον – Απαλή γεύση, που θα απολαύσουν οι λάτρεις των ζυμαρικών

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 20΄ | Μερίδες 4-6

Για την γλυκιά και ήπια γεύση της κολοκύθας επέλεξα τυρί τσένταρ για το σερβίρισμα. Παρότι συνήθως προτιμώ τα ελληνικά μας τυριά που είναι ανώτερα από πολλά ξένα, στο συγκεκριμένο πιάτο είπα να κάνω μια εξαίρεση, για το χρώμα, τη γεύση του, και το εύκολο λιώσιμό του πάνω στη ζεστή pasta, που θα το αγκαλιάσει οπτικά και γευστικά καλύτερα!

Ως ζυμαρικό, μπορείτε να επιλέξετε όποιο επιθυμείτε, από απλά μακαρόνια κανονικά ή ολικής, ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό, όπως πένες, ριγκατόνι, αχιβάδα, τριβελάκι κ.λπ.

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά επιλογής σας
  • 250 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους ή κομμάτια από φέτες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τσένταρ τριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 10 φύλλα δυόσμου, φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε ζεστό αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σας ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου
  2. Τα στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο – Κρατάμε μια κούπα από το νερό τους
  3. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  4. Κόβουμε και σε κομμάτια το μπέικον
  5. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει ελάχιστα να παίρνει χρώμα
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μπέικον και σοτάρουμε μαζί
  7. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε για 3′-4′ ακόμα
  8. Προσθέτουμε το νερό που φυλάξαμε από τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα ακόμα λεπτά
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να πάει παντού
  10. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το έξτρα τυρί

    Zυμαρικά με Kολοκύθα και Mπέικον

    Zυμαρικά με Kολοκύθα και Mπέικον Zυμαρικά με Kολοκύθα και Mπέικον Εκτυπώστε
    Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
    ❤❤❤
    👇👍 4.5/5
    ( 2 👌 )

    Υλικά

    • 500 γρ. ζυμαρικά επιλογής σας
    • 250 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους ή κομμάτια από φέτες
    • 30 ml ελαιόλαδο
    • 150 γρ. τσένταρ τριμμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
    • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
    • 10 φύλλα δυόσμου, φρέσκο ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε σε ζεστό αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σας ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου
    2. Τα στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο – Κρατάμε μια κούπα από το νερό τους
    3. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
    4. Κόβουμε και σε κομμάτια το μπέικον
    5. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει ελάχιστα να παίρνει χρώμα
    6. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μπέικον και σοτάρουμε μαζί
    7. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε για 3′-4′ ακόμα
    8. Προσθέτουμε το νερό που φυλάξαμε από τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα ακόμα λεπτά
    9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να πάει παντού
    10. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το έξτρα τυρί
Total
19
Shares
Related Posts
Total
19
Share