Μπουκίτσες φιλέτου γαλοπούλας και λαχανικών

Total
1
Shares

Δεν σας τρώνε τα… σκασμένα σας -μικρά και μεγάλα- τα λαχανικά; Κανένα πρόβλημα! Θα τα κάνουμε νόστιμα, θα τα βάλουμε στο πιάτο με το φιλέτο γαλοπούλας και… θα σας πουν κι ευχαριστώ!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4
Είχα ξαναδώσει μια συνταγή με μπουκίτσες γαλοπούλας, αλλά η σημερινή είναι πιο χειμωνιάτικη, με μπρόκολο και κουνουπίδι.
Αυτή η συνταγή είναι επίσης εύκολη, και γρήγορη, αλλά θα κάνει τα λαχανικά λαχταριστά για μικρούς και μεγάλους με ένα απλό τρικάκι: Θα τα κάνουμε κι αυτά πανέ!
Το μυστικό της νοστιμιάς είναι ότι στο τηγάνισμα με το φυτικό σας έλαιο -ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, και όχι ελαιόλαδο για να μην γίνουν βαριές και σας μαυρίσουν- θα προσθέσουμε και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος που θα δώσουν έξτρα γεύση και άρωμα!

  Το απόφθεγμα της μέρας:
Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη χωρίς γέλιο

Πάμε αμέσως στην κουζίνα να φτιάξουμε τις μπουκίτσες μας!

Υλικά

  • 500 γραμμ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες ανθούς μπρόκολου
  • 2 κούπες ανθούς κανουπίδι
  • αλάτι & πιπέρι
  • μια κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τους ανθούς από μπρόκολο και κουνουπίδι να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε
  2. Στο μεταξύ κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μπουκίτσες. Τις αλατοπιπερώνουμε
  3. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο κάψει σε μέτρια φωτιά
  4. Στραγγίζουμε τα λαχανικά κι αρχίζουμε το τηγάνισμα πρώτα με τις μπουκίτσες γαλοπούλας
  5. Χτυπάμε καλά το αυγό, το αλατοπιπερώνουμε ελαφριά
  6. Περνάμε κάθε μπουκίτσα από το αυγό και στη συνέχεια από το καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε
  7. Μόλις τελειώσουμε με τη γαλοπούλα, κάνουμε το ίδιο με τους ανθούς λαχανικών
  8. Σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτα επιλογής μας, ή ντιπ γιαουρτιού, κέτσαπ ή μαγιονέζα

Καλού κακού, κάντε και μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όλα, γιατί… θα σας ζητάνε κι άλλες μπουκίτσες ☺

Μπουκίτσες φιλέτου γαλοπούλας και λαχανικών

Μπουκίτσες φιλέτου γαλοπούλας και λαχανικών Μπουκίτσες φιλέτου γαλοπούλας και λαχανικών Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 500 γραμμ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες ανθούς μπρόκολου
  • 2 κούπες ανθούς κανουπίδι
  • αλάτι & πιπέρι
  • μια κ.σ. βούτυρο γάλακτος 
  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τους ανθούς από μπρόκολο και κουνουπίδι να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε
  2. Στο μεταξύ κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μπουκίτσες. Τις αλατοπιπερώνουμε
  3. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο κάψει σε μέτρια φωτιά
  4. Στραγγίζουμε τα λαχανικά κι αρχίζουμε το τηγάνισμα πρώτα με τις μπουκίτσες γαλοπούλας
  5. Χτυπάμε καλά το αυγό, το αλατοπιπερώνουμε ελαφριά
  6. Περνάμε κάθε μπουκίτσα από το αυγό και στη συνέχεια από το καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε
  7. Μόλις τελειώσουμε με τη γαλοπούλα, κάνουμε το ίδιο με τους ανθούς λαχανικών
  8. Σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτα επιλογής μας, ή ντιπ γιαουρτιού, κέτσαπ ή μαγιονέζα

Σημειώσεις

Καλού κακού, κάντε και μεγαλύτερες ποσότητες απ' όλα, γιατί... θα σας ζητάνε κι άλλες μπουκίτσες ☺

Total
1
Shares

Λαχανόρυζο με… γκουρμέ διαθέσεις!

Το λαχανόρυζο είναι λιγότερο δημοφιλές από εκείνο με σπανάκι ή πράσο λόγω της πιο ήπιας γεύσης του και…

You May Also Like

Total
1
Share