Δεν σας τρώνε τα… σκασμένα σας -μικρά και μεγάλα- τα λαχανικά; Κανένα πρόβλημα! Θα τα κάνουμε νόστιμα, θα τα βάλουμε στο πιάτο με το φιλέτο γαλοπούλας και… θα σας πουν κι ευχαριστώ!
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4
Είχα ξαναδώσει μια συνταγή με μπουκίτσες γαλοπούλας, αλλά η σημερινή είναι πιο χειμωνιάτικη, με μπρόκολο και κουνουπίδι.
Αυτή η συνταγή είναι επίσης εύκολη, και γρήγορη, αλλά θα κάνει τα λαχανικά λαχταριστά για μικρούς και μεγάλους με ένα απλό τρικάκι: Θα τα κάνουμε κι αυτά πανέ!
Το μυστικό της νοστιμιάς είναι ότι στο τηγάνισμα με το φυτικό σας έλαιο -ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, και όχι ελαιόλαδο για να μην γίνουν βαριές και σας μαυρίσουν- θα προσθέσουμε και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος που θα δώσουν έξτρα γεύση και άρωμα!
Το απόφθεγμα της μέρας:
Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη χωρίς γέλιο
Πάμε αμέσως στην κουζίνα να φτιάξουμε τις μπουκίτσες μας!
Υλικά
- 500 γραμμ. φιλέτο γαλοπούλας
- 1 ½ φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 αυγά
- 2 κούπες ανθούς μπρόκολου
- 2 κούπες ανθούς κανουπίδι
- αλάτι & πιπέρι
- μια κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τους ανθούς από μπρόκολο και κουνουπίδι να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε
- Στο μεταξύ κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μπουκίτσες. Τις αλατοπιπερώνουμε
- Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο κάψει σε μέτρια φωτιά
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά κι αρχίζουμε το τηγάνισμα πρώτα με τις μπουκίτσες γαλοπούλας
- Χτυπάμε καλά το αυγό, το αλατοπιπερώνουμε ελαφριά
- Περνάμε κάθε μπουκίτσα από το αυγό και στη συνέχεια από το καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε
- Μόλις τελειώσουμε με τη γαλοπούλα, κάνουμε το ίδιο με τους ανθούς λαχανικών
- Σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτα επιλογής μας, ή ντιπ γιαουρτιού, κέτσαπ ή μαγιονέζα
Καλού κακού, κάντε και μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όλα, γιατί… θα σας ζητάνε κι άλλες μπουκίτσες ☺
Υλικά
- 500 γραμμ. φιλέτο γαλοπούλας
- 1 ½ φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 αυγά
- 2 κούπες ανθούς μπρόκολου
- 2 κούπες ανθούς κανουπίδι
- αλάτι & πιπέρι
- μια κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τους ανθούς από μπρόκολο και κουνουπίδι να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε
- Στο μεταξύ κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μπουκίτσες. Τις αλατοπιπερώνουμε
- Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο κάψει σε μέτρια φωτιά
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά κι αρχίζουμε το τηγάνισμα πρώτα με τις μπουκίτσες γαλοπούλας
- Χτυπάμε καλά το αυγό, το αλατοπιπερώνουμε ελαφριά
- Περνάμε κάθε μπουκίτσα από το αυγό και στη συνέχεια από το καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε
- Μόλις τελειώσουμε με τη γαλοπούλα, κάνουμε το ίδιο με τους ανθούς λαχανικών
- Σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτα επιλογής μας, ή ντιπ γιαουρτιού, κέτσαπ ή μαγιονέζα
Σημειώσεις
Καλού κακού, κάντε και μεγαλύτερες ποσότητες απ' όλα, γιατί... θα σας ζητάνε κι άλλες μπουκίτσες ☺