Oatcakes: Παραδοσιακά σκωτσέζικα μπισκότα βρόμης

Total
11
Shares

Τα μπισκότα βρόμης είναι για τη Σκωτία, όπως η μπαγκέτα για τη Γαλλία. Παρασκευάζονται κυρίως από βρόμη και θεωρούνται για αιώνες το εθνικό ψωμί της Σκωτίας. Υπάρχει τεκμηρίωση ότι υπάρχουν στη Σκωτία από το 43 μ.Χ., και πιθανότατα ακόμη και πιο παλιά

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4 ή 8 oatcakes

Tα Oatcakes μοιάζουν με πλακέ ψωμί ή μπισκότο. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και αποτελούν ένα νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό με τυρί. Παραδοσιακά, φτιάχνονται σε φούρνο και για μερικούς στη Σκωτία, αντικαθιστούν τη φρυγανιά ως βασικό πρωινό.

Μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά την υφή ενός είδους Oatcakes. Ανάλογα με το πώς αλέθεται η βρόμη, το μπισκότο ή κέικ βρόμης μπορεί να είναι πολύ τραχύ έως πολύ λεπτό. Μπορούν να είναι ελαφρώς λαστιχωτά ή σκληρά. Αυτό εξαρτάται από την περιεκτικότητα του νερού στο κουρκούτι και πόση ώρα ψήνονται.

Σήμερα υπάρχει ένας αριθμός εμπορικών αρτοποιών που παράγουν μαζικά Oatcakes, αλμυρά ή γλυκά. Πολλά τοπικά αρτοποιεία φτιάχνουν επίσης τα δικά τους. Και τώρα, με αυτή την εύκολη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας στο σπίτι.

Η αυθεντική η συνταγή απαιτεί λιωμένο λίπος χήνας ή μπέικον. Αλλά εμείς μπορούμε να τα φτιάξουμε και με το δικό μας βούτυρο γάλακτος και θα γίνουν εξίσου βουτυρένια!

Υλικά

  • 125 γραμμάρια νιφάδες βρόμης, συν επιπλέον για το ζύμωμα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα (μαγειρική σόδα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Συγκεντρώστε τα υλικά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° και ετοιμάστε ένα ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Αλέστε το πλιγούρι βρόμης σε μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο, και να γίνει σκόνη (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την αλεσμένη βρόμη, τη σόδα και το αλάτι.
  4. Περιχύστε με το λιωμένο λίπος και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατέψτε ξανά για να σχηματιστεί μια παχιά ζύμη.
  5. Κόψτε τη ζύμη σε 2 μικρές μπάλες. Πασπαλίστε μια επιφάνεια εργασίας με αλεσμένη βρόμη και κυλήστε κάθε μπάλα σε επιφάνεια για να καλύψετε και αποφύγετε να κολλήσει.
  6. Ζυμώστε κάθε μπάλα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να στεγνώνει ελαφρώς και να σταματήσει να κολλάει στην επιφάνεια. Προσθέστε λίγο ακόμα λίγη βρόμη αν απαιτείται, αλλά με φειδώ για να μην στεγνώσουν πολύ τα μπισκότα.
  7. Ανοίξτε με τον πλάστη την κάθε μπάλα σε ένα δίσκο πάχους περίπου 1/2-εκατοστού και στη συνέχεια κόψτε στα τέσσερα.
  8. Τοποθετήστε τα στο ταψί και ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
  9. Σερβίρετε τα μπισκότα βρόμης ζεστά ή κρύα.

Oatcakes: Παραδοσιακά σκωτσέζικα μπισκότα βρόμης

Oatcakes: Παραδοσιακά σκωτσέζικα μπισκότα βρόμης Oatcakes: Παραδοσιακά σκωτσέζικα μπισκότα βρόμης Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 ή 8 oatcakes Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 125 γραμμάρια μεσαίο πλιγούρι βρώμης, συν επιπλέον για το ζύμωμα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα (μαγειρική σόδα)
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Συγκεντρώστε τα υλικά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° και ετοιμάστε ένα ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Αλέστε το πλιγούρι βρόμης σε μπλέντερ μέχρι να γίνει πολύ ψιλοκομμένο και να γίνει σκόνη (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την αλεσμένη βρόμη, τη σόδα και το αλάτι.
  4. Περιχύστε με το λιωμένο λίπος και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατέψτε ξανά για να σχηματιστεί μια παχιά ζύμη.
  5. Κόψτε τη ζύμη σε 2 μικρές μπάλες. Πασπαλίστε μια επιφάνεια εργασίας με αλεσμένη βρώμη και κυλήστε κάθε μπάλα σε επιφάνεια για να καλύψετε και αποφύγετε να κολλήσει.
  6. Ζυμώστε κάθε μπάλα για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να στεγνώνει ελαφρώς και να σταματήσει να κολλάει στην επιφάνεια. Προσθέστε λίγο ακόμα πλιγούρι βρώμης αν απαιτείται, αλλά χρησιμοποιήστε το με φειδώ για να μην στεγνώσουν πολύ τα μπισκότα.
  7. Ανοίξτε με τον πλάστη την κάθε μπάλα σε ένα δίσκο πάχους περίπου 1/2-εκατοστού και στη συνέχεια κόψτε στα τέσσερα.
  8. Τοποθετήστε τα στο ταψί και ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
  9. Σερβίρετε τα μπισκότα βρόμης ζεστά ή κρύα.
Total
11
Shares

Πέθανε στα 93 του χρόνια ο «πατέρας του τιραμισού», Άλντο Καμπεόλ

O ιταλός εστιάτορας Άλντο Καμπεόλ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «ο πατέρας του τιραμισού», πέθανε…

You May Also Like

Total
11
Share